Buna ziua,
Aduc in discutie o problema cu speranta ca voi gasi pe acest forum solutia: bunicii mei au cumparat o casa cu gradina in 1957 si de atunci pana in prezent au folosit-o nestingheriti. Anul acesta, dupa moartea bunicului am scos un CF pentru realizarea succesiunii. Mare ne-a fost mirarea sa constatam ca in 1962, 150 de mp de gradina au trecut in proprietatea statului - expropriere pentru cauza de utilitate publica. Nu este trecut nici un act normativ in baza caruia s-a facut exproprierea, ci doar ca urmare a unei "cereri". Nici la CF nu am gasit nici un act care a stat la baza acestui abuz.
Ce sanse am sa pot recupera terenul preluat abuziv?
Va multumesc anticipat.
Urmeaza sa promovati o actiune in constatare a dreptului dv. de proprietate intrucit ati stapinit]o netulburat mai mul de 30 de ani, iar asa zisa expropriere nu a operat nici in fapt si nici in drept.
faceti ca si altii..faceti o cerere la primarie si cumparati-l..va spun din experienta...e mai simplu ,va costa mai putin si se rezolva intr-un timp mai scurt-(banuiesc ca ati facut masuratorile si va rezulta diferenta de 150m.)vorbiti cu un cadastristsa va faca un plan de situatie si cu acela +cerere,problema ar trebui sa se rezolve
Din cunostintele mele bunurile din domeniul public al statului nu pot fi cumparate... poate cele din domeniul privat al statului si nu e cazul terenului in cauza.