Bună ziua !
Bunica mea a cumpărat o suprafață de teren de 1000 mp în anul 1962 în orașul Slatina , Olt pe care era construită o casă . Prin decretul nr. 50 din 1974 s a dispus exproprierea acesteia și s a stabilit să iii fie achitată o sumă de bani . Mă interesează dacă aș putea revendica acum restul de teren în afară de cel pe care a fost ridicată casa , zic ca dacă a primit bani pe-a poate nu se mai poate . Dețin actul de vanzare cumpărare la bunicii și o adresa prin care bunica este anunțată ca este expropriată și să prezinte să ia banii .
Situația dvs. nu are o descriere tocmai completă. Achiziționarea, de catre bunică, a fost făcută în baza unei chitanțe de mână ori a unui contract? Terenul se mai află în posesia bunicii sau a dvs.?
Vă sfătuiesc să mergeți cu actele pe care le aveți, la un avocat, pentru o consultație, în urma acesteia putând să vă dați seama dacă aveți demersuri juridice la îndemână.
Mulțumesc mult pentru răspuns ! Terenul a fost cumpărat de bunica mea la acea vreme prin act de vânzare cumpărare încheiat la notar . Este vorba de 1000 mp pe care se află o locuință . A fost expropriată și i s a oferit o sumă de bani . Am găsit o adresă prin care era chemat să ridice banii și spune ca în baza decretului 50/1974 a fost expropriată . Acum eu nu știu dacă a fost răsplătită doar pentru valoarea locuinței sau și a suprafeței de teren . Am citit pe net multe cazuri ca al meu și s a rezolvat . Mulțumesc mult .
S au rezolvat în urma cu 22 de ani atunci când ,,a expirat" termenul.in care trebuia sa faceți demersuri în baza legii 10/2000,formulata notificarea prin executor judecatoresc etcetcMergeti totuși la un av cu actele pt a expune exact situația dvs.
Uzucapiune
crispa
Va rog cine poate sa-mi dea un sfat juridic la urmatoarea speta:Bunica sotului meu a cumparat, prin act de vanzare cumparare 1000mp undeva prin anii 70, nu am ... (vezi toată discuția)