avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contracte de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contracte de inchiriere

As dori sa stiu ca daca am dat in chirie un spatiu comercial,care este pe numele firmei si in contract este mentionat ca neplata chiriei sau orice intarzieri de plata se duce imediat la rezilierea contractului si evacuarea in termen de 5(cinci) zile a spatiului inchiriat,cum poti sa procedez legal?Chiriasul este obligat sa evacueze spatiul in 5 zile(daca este stipulat in contract acest lucru la punctul de neplata chiriei si a celorlalte obligatiuni lunare)?Mentionez ca contractul nu este facut in fata notarului,este facut intre cele doua societati si semnat de catre reprezantii lor.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:35, 28 Ianuarie 2012
Mai intai de toate notificati-l asupra rezilierii pentru neplata prin scrisoare cu confirmare de primire sau prin inmanare directa cu semnatura de primire pe exemplarul oprit pentru dvs.
Am inteles.Si dupa asta cum trebuie sa procedez?
Actiune in evacuare in care cereti si despagubiri reprezentand prejudiciul cauzat prin neexecutarea obligatiei de a plati pretul chiriei.
Va multumesc.O ultima intrebare.Atunci neaparat trebuie sa ma adresez justitiei,adica Judecatoriei sau Biroului de executari silite?Pe care o recomandati,cu care termin mai repede ?
Instanta se pronunta asupra cererii dvs., iar executorul judecatoresc o pune in aplicare. In instanta astfel de actiuni merg foarte repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare prin ordonanta presedintiala ?! egoime egoime Am un spatiu comercial, care este inchiriat cu un contract cu durata clara de 1 an, fara nici un fel de clauza de prelungire, dar chiriasul nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de inchiriere Tiblan Tiblan Am o problema serioasa.Am un spatiu pe numele firmei,pe care am inchiriat de la 01.11.2011..Mentionez ca in contract este stipulat ca neplata chiriei si a ... (vezi toată discuția)
Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)