avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Rezilierea contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Rezilierea contractului de inchiriere

Am o problema serioasa.Am un spatiu pe numele firmei,pe care am inchiriat de la 01.11.2011..Mentionez ca in contract este stipulat ca neplata chiriei si a celorlalte obligatii lunare la termenul stabilit atrage rezilierea contractului si evacuarea in termen de 5(cinci) zile a spatiului inchiriat si pierderea garantiei de 100 de Euro..Mai mentionez ca la art.durata contractului apare ca chiriasul se obliga si accepta ca daca nu respecta durata contractului, sa plateasca 600 de Euro+TVA despagubire,si la art.clauze speciale este trecut ca chiriasul se obliga la evacuarea neconditionata in termen de 5(cinci)zile de la incetarea sau rezilierea contractului.Nu numai ca nu plateste,dar mai este si nesimtita,imi spune ca daca gasesc eu un spatiu,atunci pleaca,daca nu,atunci oricum nu pot sa fac nimic in acest sens.Mai mentionez ca foloseste spatiul si ca locuinta cu 3 copii mici si ca am somat de 2 ori.Odata am dat in mana somatia,dar nu a vrut sa semneze,dar am si trimis recomandat si a doua oara am trimis somatia recomandat,unde am instiintat ca contractul a fost reziliat pentru repetatele intarzieri la plata,pentru neplata chiriei la termenul stabilit,pentru folosirea spatiului si ca alt scop decat comercial,pentru comportarea necivilizata si pentru pagubele cauzate.(copii umbla in casa cu patine de rotile etc),si sa-l paraseasca spatiul inchiriat pana la 20 mai 2012.Intrebarea mea este:care este primul pas?!Trebuie sa ma adresez instantei(Judecatoriei,Tribunalului) sau la executor judecatoresti?Trebuie sa angajez un avocat sau pot sa prezint cazul si singur si daca pot sa cer despagubiri(pierderea garantiei,cererea despagubirii de 600 Euro+TVA stipulat in contract si alte despagubiri pentru pagubele cauzata pentru societatea pe care o prezint.Va multumesc daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:45, 15 Mai 2012
Puteti formula o actiune in evacuare. In aceeasi actiune puteti cere si plata de despagubiri conform contractului.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns.Dar trebuie sa ma adresez Instantei sau judecatoriei sau ajunge numai sa ma adresez executorului judecatoresti?
Formulati cererea catre judecatoria de care apartine localitatea dvs., in a carei raza teritoriala va aflati. Abia dupa ce obtineti o hotarare definitiva si irevocabila va puteti adresa executorului judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de inchiriere Tiblan Tiblan As dori sa stiu ca daca am dat in chirie un spatiu comercial,care este pe numele firmei si in contract este mentionat ca neplata chiriei sau orice intarzieri ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere relu miclut relu miclut Este vorba despre un spatiu inchiriat de mine persoana fizica unei firme pentru folosinta .La plata chiriei s-a acumulat o restanta a platii pentru sase ... (vezi toată discuția)
Nelamurire intre doua contracte bucurescu bucurescu Am un spatiu inchiriat, si un contract de inchiriere la notar intre tatal meu si actualul chirias. Contractul a fost facut acum 10ani iar in contract s-a ... (vezi toată discuția)