avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nelamurire intre doua contracte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nelamurire intre doua contracte

Am un spatiu inchiriat, si un contract de inchiriere la notar intre tatal meu si actualul chirias. Contractul a fost facut acum 10ani iar in contract s-a stipulat ca plata chiriei sa fie de 100 dolari.
Bineinteles ca avem si la finante contract facut dar aici avem declarata valoarea de 1200 lei, cat este real pretul in zona.
Chiriasul a plecat din spatiul inchiriat si nu-si mai defasoara nici un fel de activitate aici; nu vrea nici sa rezilieze contractul ci pur si simplu pana la termenul final din contractul de la notar 1 septembrie 2012 vrea sa tina spatiul dar sa nu-mi mai plataesca chiria de 1200 lei ci doar 100 dolari
De la finante mi s-a spus ca neplata chiriei stipulate in contracul facut cu finantele
timp de 3 luni consecutive, duce la rezilierea contractului si evacuarea chiriasului.
Un avocat ne-a spus ca, contractul de la finanate e apa de ploaie iar neplata chiriei stipulate in el nu are drept cauza rezilierea si evacuarea chiriasului deoarece cel facu cu notarul ramane de drept contract valabil si poate plati cate 100 dolari pe luna pana in septembrie cand se incheie contractul.
Eu nu inteleg....care contract pica si care chirie ramane ?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 17:53, 13 Februarie 2012
La finante e una la notar altceva. In justitie se ia de bun contractul incheiat la notar. Ce ati declarat la fisc iertati-ma dar e cam apa de ploaie.
Atunci eu ce fac in aceasta situatie: anulez contractul de la fisc ? Nu pot plati statului impozit pe un venit care este mai mare decat cel pe care-l obtin.
Problema este ca si chiriasul a fost de acord cu plata chiriei de 1200 lei si nu a avut obiectii cand am inceiat contractul de la fisc.
Faceti declaratia la fisc strict pe suma incasata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de inchiriere Tiblan Tiblan As dori sa stiu ca daca am dat in chirie un spatiu comercial,care este pe numele firmei si in contract este mentionat ca neplata chiriei sau orice intarzieri ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de inchiriere Tiblan Tiblan Am o problema serioasa.Am un spatiu pe numele firmei,pe care am inchiriat de la 01.11.2011..Mentionez ca in contract este stipulat ca neplata chiriei si a ... (vezi toată discuția)
Chiriasul meu nu mai plateste nimic. cum scap de el? corinana corinana Indraznesc sa va prezint si cazul meu. Eu am o garsoniera inchiriata, am contract inregistrat la FISC, cu suma reala, sunt cu totul in regula. Problema e ca, ... (vezi toată discuția)