Buna, locuiesc la etaju 1 al unui bloc cu 10 etaje, iar sub mine sint spatii comerciale din constructia blocului,(mai mentionez ,ca aceste spatii au fost proiectate pentru activitati comerciale ,nu alimentatie publica,mai exact inbracaminte,electrocasnice,metraj,bunuri de uz gospodaresc),apartamentul lam cumparat in anul 2000,acest apartament are si balcon construit pe terasa blocului din anul 1992 de fostul proprietar, fara a avea actele necesare pt. constructia lui,Anul trecut in octombrie sa deschis sub ap. meu un bar ce imi perturba foarte grav linistea, iam reclamat la toate autoritatile posibile sa le impuna sa faca o izolatie fonica a spatiului in care functioneaza,dar fara nici un rezultat pentru mine,Toate autoritatile le-au impus sa-si izoleze spatiul,dar fara nici un termen de executie sau o somatie ferma. In consecinta ei mau reclamat pe mine cu balconul la disciplina in constructii, pt. faptul ca nu am autorizatie de constructie, Am primit acasa o somatie din partea dumnealor,ca pina pe 30 aprilie sa intru in legalitate cu balconul,altfel voi fi amendat cu o amenda cuprinsa intre 1000-10000 ron. Asi vrea sa stiu daca pot fi amendat avind in vedere ca balconul nu a fost construit de mine si mai mult ,are o vechime de 19 ani in care nu sa sesizat nici-o autoritate in domeniu,nu sa verificat nici-o clipa daca cel ce-a construit are acte pe aceasta constructie,mi-se pare ridicol ca dupa atitia ani sa pot fi tras eu la raspundere avind in vedere vechimea constructiei si mai ales ca nu este construita de catre mine,Asta mi-se pare ca seamana mai mult a practica securista, cind cineva trebuia sa plateasca pt. anumite fapte chiar daca nu era vinovat de ceva, Multumesc
In temeiul legii constructiilor nr 50/1991 reactualizata ,asupra constructiilor ridicate in urma cu peste 2 ani ,nu se mai pot aplica sanctiuni
Teoretic avand in vedere vechimea constructiei nu ar trebui sa suportati sanctiuni pecuniare care in fapt ar reveni celui care a executat balconul
Daca ati achizitionat apartamentul in 2000 si balconul este construit in 1992,verificati la OCPI,daca este operata noua suprafata,situatie in care ati putea demonstra si data anterior constructia in raport de momentul achizitiei apartamentului