avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firma dizolvata, recuperari datorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firma dizolvata, recuperari datorii

Un prieten bun a avut o societate pe care a radiat-o in anul 2010 cu indeplinirea tuturor formalitatilor in vigoare. Societatea mai avea de incasat de la un colaborator in jur de 30.000 lei pentru servicii prestate de aceasta. Dupa radiere, in numele societatii, a solicitat in instanta recuperarea creantelor (a sperat ca nimeni nu verifica la ONRC starea firmei#-o). Inainte de primul termen (acesta e luna viitoare) a fost contactat de catre creditor care a motivat ca "i-ar palti dar nu are cum, firma fiind radiata"=D>.
Dupa parerea voastra, credeti ca mai are vre-o sansa sa recupereze acesti bani?
Mentionez ca societatea a achitat toate taxele legale catre stat legate de facturile emise catre creditor.:((
Cel mai recent răspuns: Evaluator Petrescu Cezar , Evaluator 08:50, 3 Februarie 2012
Din punctul meu de vedere nu mai are cum sa recupereze deoarece persoana juridica nu mai exista. Teoretic ar fi trebuit ca in bilantul de lichidare sa vada ca mai are creante de incasat si eventual societatea sa fi cesionat creanta catre el ca persoana fizica. In acest fel ar fi putut incasa la acest moment.
Curios este cum va face dovada la primul termen ca este reprezentantul legal al unei societati care nu mai exista, s-a folosit stampila si numele unei societati care nu mai exista ..., iar pe de alta parte creditorul cu siguranta va preciza in intampinare ca doreste sa plateasca creanta dar nu mai are cui pentru ca societatea nu mai exista ....
Am omis sa va spun ca exista o hotarare a asociatilor (erau 2 asociati) prin care se stabileste radierea societatii si impartirea patrimoniului in mod eval (active si pasive).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare actiuni si aparari in numele unei firme radiate? eagle_free eagle_free Buna ziua. Avem si noi o problema de lamurit in legatura cu o firma. Astfel, intre 2 firme au existat raporturi juridice comerciale care au dat nastere la ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara asupra unei societati radiate chriss81 chriss81 supun atentiei urmatoarea speta: - un creditor a solicitat executarea silita imobiliara impotriva unei societati comerciale; - titlul executoriu il ... (vezi toată discuția)
Avans spre decontare midadu midadu Am avut o societate ale carei partti sociale le-am cesionat altei persoane.In aceasta societate am fost asociata cu o alta persoana, care a fost si ... (vezi toată discuția)