avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inlaturare de la mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inlaturare de la mostenire ...

buna ziua...am urmatoarea nelamuriri,am cautat in lege dar nu am gasit concret ..pe scurt:de la varsta de 18 ani am mostenit un apartament ,este un contract de vanzare-cumparare sub forma de donatie din partea bunicii mele...stiu ca in caz ca ma casatoresc si in cativa ani de la casatorie decedez sotul supravietuitor va mosteni o patrime din apartament,va veni la mostenire si el ...nelamuririle mele sunt :daca am copii pot face un contract de vanzare-cumparare sub forma de donatie in care mostenitori sunt copii iar sotul supravietuitor doar e tutore legal astfel el sa nu aiba nici un drept asupra apartamentului decat sa administreze dar sa fie legal?daca nu am copii pot face un contract de vanzare-cumparare sub forma de donatie in care sa fie trecuti doar mama si fratele meu iar sotul supravietuitor sa nu aiba nici o pretentie legala?stiu ca pe tatal meu nu il pot scoate de la mostenire,dar daca fac acest act nici tatal meu si eventualul sot supravietuitor nu ar avea nici o pretentie legala?adica nu vreau ca ei sa ma mosteneasca deloc mai ales ca bunul este dobandit de la bunica mea sub forma de mostenire ...daca as face acest act de vanzare-cumparare ii pot inlatura total ?incat sa nu poate fi atacat in justitie?va multumesc ...
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 16:11, 2 Februarie 2012
daca tot nu am primit raspuns,m am consultat cu un avocat stagiar ..raspunsul este:contract de vanzare -cumparare prin interpus,unde fictiv este trecut ca cumparator o persoana dar adevarutu; cumparator este altul ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare ContSters110304 ContSters110304 buna ziua! am o nedumerire. bunica mea din partea tatalui este recasatorita cu alt barbat[ nu este tatal tatalui meu] din 1996. pana sa se recasatoreasca, avea ... (vezi toată discuția)
Succesiune fiica unica, testament olograf ContSters24224 ContSters24224 Intrebare de drept succesoral, testament olograf Stimati domni, va rog sa ma ajutati cu informatii competente privind urmatorul caz de drept ... (vezi toată discuția)