avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma detectivi legalitate director executiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma detectivi legalitate director executiv

Buna ziua.Doresc sa-mi infiintez o firma de detectivi ,un SRL.Citind legea ,am inteles ca eu NU trebuie sa fi fost ofiter in MAPN SRI sau POLITIE ci doar directorul executiv.
Intrebarea mea este .Imi pot infiinta firma si dupa aceea sa angajez o persoana la ITM cu contract de munca ca si director executiv SAU in actul de constituire a firmei /statut,inca de la inceput trebuie inclusa aceasta persoana ?:sorry:
Cel mai recent răspuns: swiss , utilizator 21:22, 4 Februarie 2012
De regula in cadrul unui SRL este obligatoriu existenta unui administrator statutar ( acesta se va mentiona inca de la constituirea societatii in mod obligatoriu, fiind una din cerintele constituirii unui SRL) in ceea ce priveste Directorul executiv, acesta poate fi numit si dupa infiintare, cu atributii si obligatii - puteri, ce decurg din actul de infiintare, ulterior actualizat.
Multumesc pentru raspuns dar neclaritatea mea persista :
Din ceea ce am mai citit si eu ,pentru a infiinta o societate de detectivi particulari o persoana trebuie sa indeplineasca cateva conditii printre care:
-conducatorul sau conducatorii executivi sa fi fie absolventi de drept sau fosti ofiteri SRI politie MAPN.
Cum imi infiintez societatea atunci daca eu nu indeplinesc aceste conditii? Am inteles ca ,angajez directorul executiv dupa infiintare dar ....nu pot infiinta firma daca EU nu indeplinesc conditiile cerute.
Din ce inteleg eu ,daca nu indeplinesti aceste conditii expuse mai sus,nu poti sa-ti infiintezi firma de detectivi .Trebuie sa cooptez o persoana care indeplineste aceste conditii si pe care o numesc administrator si director executiv,eu avand doar calitatea de asociat .Toate acestea trebuie incluse in statutul firmei pentru a o putea infiinta.gresesc?
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
swiss, utilizator
Buna ziua din nou ..Chiar nimeni nu -mi poate da un raspuns?:-/
Dvs. ca asociat trebuie sa indepliniti conditiile din legea nr. 329/2003 art. 2 alin. 4. La infiintarea societatii numiti in actul constitutiv ca administrator o persoana care intruneste conditiile legale, respectiv cele din HG 1666 / 2004, pct. 2.2. lit. c.
Societatea trebuie sa aiba obiect de activitate unic.
Acesta cred ca si eu ca este raspunsul corect,conform legii si care nu lasa loc de interpretari.Multumesc dlui Lucian Huzum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma detectivi NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna ziua, O firma de detectivi privati poate presta si servicii de formare profesioanla - cursuri de detectivi in cadrul aceluiasi cod CAEN, sau este ... (vezi toată discuția)
Înființare firmă / cabinet individual detectiv particular. Raares Raares Bună ziua, Aș dori să lucrez ca și detectiv particular (dețin atestatul necesar). Inconvenientul meu constă în faptul că, potrivit Legii 329/2003, ... (vezi toată discuția)
Statutul unui administrator luis29 luis29 As avea si eu cateva intrebari in legatura cu statutul unui administrator 1. Un administrator, numit prin hotarare AGA, poate fi angajat la o firma cu ... (vezi toată discuția)