avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pentru credterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pentru credterea copilului

Buna ziua,
in speranta ca ma puteti ajuta postez urmatoarea situatie:
o persoana(sex feminin :D) este angajata cu norma intrega la o societate comerciala si cu 2 ore la propria firma (deci 2 contracte de munca) si va intra in februarie in concediu pentru cresterea copilului; o sa beneficieze de prevederea din "legea mamelor" de 85% - la primul contract..... ce se va intampla cu al doilea contract ( subliniez faptul ca este firma ei si oricum nu presta munca......nici macat cele 2 ore precizate in CIM); cum se va proceda???

Multumesc anticipat pentru raspuns
Carmen
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:43, 29 Octombrie 2008
va cere suspendarea ambelor contracte de munca.
banii nefiind platiti de angajator, ci de stat, nu vad care ar fi problema cu al doilea cim.
ziceam de al doilea contract la modul urmator: il va suspenda? va fi concediu fara plata? sau poate sa mearga in continuare cu contractul ca si cand ar fi la munca (fisctiv binenteles) - si sa pleasca contributii la stat in conditiile normarele???
Trebuie suspendate ambele CIM. In timpul CCC nu aveti voie sa obtineti venituri da natura salariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu sarcina si lauzie larisat larisat Buna ziua, sunt insarcinata in 38 saptamani, si sunt angajata la doua societati. Din cate am inteles concediu pre si postnatal este platit de ambele firme. ... (vezi toată discuția)
Alta forma de angajare reludd reludd se da urmatoarea situatie concreta: un angajat la un loc de munca (cu contract de munca si totul in regula). datorita unor modificari legislative de ultima ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)