avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu sarcina si lauzie

Buna ziua, sunt insarcinata in 38 saptamani, si sunt angajata la doua societati. Din cate am inteles concediu pre si postnatal este platit de ambele firme. Problema este ca de la medicul de familie am primit un singur certificat de concediu. Cum trebuie sa procedez? La una din firme depun originalul si la cealalta dau o copie conform cu originalul?
Sau de la medicul de familie ar fi trebuit sa-mi dea doua certificate?

Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 15:47, 8 Mai 2009
Puteti lasa la o firma certificatul primit de la medic iar pentru cealalta firma mergeti la notar si legalizati formularul de concediu medical .Taxele sunt in jur de 5 lei.
Se poate folosi si o copie simpla de pe certificatul medical. Medicul nu poate da doua sau mai multe certificate medicale pentru aceeasi persoana in aceeasi perioada.
Originalul il depuneti la firma unde aveti functia de baza.Posibil sa mearga si in copie nu neaparat legalizat.
multumesc frumos!
Dintr-o eroare in momentul in care am intrat in concediul de sarcina si lauzie eu aveam doua contracte de munca ambele cu 8 ore.
Ar putea aparea probleme in acest caz?

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical stromelectro stromelectro Cum se plateste indemnizatia de sarcina si lauzie unei salariate care, in afara de locul de munca de baza mai are si un contract cu timp partial pe o alta ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda concediul de risc maternal cand ai doua contracte de munca? iolanda15 iolanda15 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie. Am doua contracte de munca. Unul cu program de 8 ore iar celalalt cu timp partial 4ore. Sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal, postnatal yulka yulka Buna seara. Sunt angajata la 2 societati comerciale de mai mult de 12 luni. La una sunt cu 2 ore, la cea de-a doua sunt cu 6 ore. Cartea de munca o am la cea ... (vezi toată discuția)