avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal, postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal, postnatal

Buna seara.
Sunt angajata la 2 societati comerciale de mai mult de 12 luni. La una sunt cu 2 ore, la cea de-a doua sunt cu 6 ore. Cartea de munca o am la cea de-a doua societate. Am o problema: fiind insarcinata in 34 de saptamani ma intreb cum trebuie sa procedez legat de concediul prenatal si postnatal la cele 2 locuri de munca. Am luat concediul incepand din 1 aprilie 2010 si am depus formularul la societatea cu 6 ore. Trebuie sa depun ceva si la cealalta firma?
Care este cuantumul darilor la stat pe care il suporta societatea la care am depus concediul prenatal? Precizez ca am salariul brut de 600 ron.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: yulka , utilizator 10:39, 15 Aprilie 2010
1. Trebuie sa duceti certificatele de concediu medical la ambele societati.
La societatea unde aveti salariul mai mare duceti cele 2 exemplare in original, iar la cealalta societate duceti copii legalizate.
2. Ambele societati va vor plati indemnizatie de concediu maternal.
3. Societatea va retine din indemnizatie si vireaza la stat doar CAS-ul, in valoare de 10.5% din indemnizatie, dar nu mai mult de 63 lei si, din partea societatii, 20.8% CAS din indemnizatia dvoastra.
4. Cand vreti sa intrati in concediu crestere copil faceti cerere de suspendare a contractului de munca la ambii angajatori.
5. La depunerea dosarului pentru concediu crestere copil, luati adeverinta de la ambii angajatori.


Multumesc din suflet! :vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal ByOn ByOn buna ziua.am auzit ca se poate lua concediu de risc maternal.nelamuririle mele sint: 1.cit la suta din salariu se plateste acest concediu?2.cine da acesti ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda concediul de risc maternal cand ai doua contracte de munca? iolanda15 iolanda15 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie. Am doua contracte de munca. Unul cu program de 8 ore iar celalalt cu timp partial 4ore. Sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Am cim la doua companii- cine plateste indemnizatia pt concediu de maternitate si cea pt ccc? ilinca35 ilinca35 Buna ziua , Sunt insarcinata in 31 de saptamani.De la 01.02.2012 am intrat in concediu prenatal. Am CIM la o companie cu 5 ani de vechime.Aceasta companie nu ... (vezi toată discuția)