un angajat la un loc de munca (cu contract de munca si totul in regula). datorita unor modificari legislative de ultima ora, desi angajatul presteaza aceeiasi munca de dinainte, trebuie sa devina angajatul a 2 firme si sa presteze in acelasi timp ambele sarcini.
ce forme legale de munca trebuie sa ii faca cea de a 2-a firma? tot contract intreg de munca sau alta forma?
buna ziua! parerea mea este ca putei sa-i faceti cate un contract de munca pentru fiecare societate, timpul de munca din contract fiind proportional cu cel care lucreaza la fiecare firma.
din punctul meu de vedere nu este posibil. in primul rand ziua are 24 de ore si daca il treceti cu cate 12 ore la fiecare societate mi se pare absurd. Este ca si cum distinsii nostri politicieni luau salariu din mai multe parti. si daca le adunai pontajul vedeai ca nu are ziua atatea ore cate lucrau ei. din punct de vedere al legii este posibil sa-l pontati mai mult dar cu plata suplimentara. d.p.d.v. logic cred ca este normal sa impariti timpul in doua daca are aceeasi incarcatura la cele doua societati pentru ca, chiar daca este prezent la amandoua lucreaza alternativ si nu simultan.