avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alta forma de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alta forma de angajare

se da urmatoarea situatie concreta:

un angajat la un loc de munca (cu contract de munca si totul in regula). datorita unor modificari legislative de ultima ora, desi angajatul presteaza aceeiasi munca de dinainte, trebuie sa devina angajatul a 2 firme si sa presteze in acelasi timp ambele sarcini.

ce forme legale de munca trebuie sa ii faca cea de a 2-a firma? tot contract intreg de munca sau alta forma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 23 Septembrie 2009
exista varianta fractiunilor de norma. la una din societati are norma de baza -8 ore/zi, iar la a doua fractiune de norma- 2,4 ore/zi.
buna ziua! parerea mea este ca putei sa-i faceti cate un contract de munca pentru fiecare societate, timpul de munca din contract fiind proportional cu cel care lucreaza la fiecare firma.
de lucrat lucreaza acelasi timp pentru fiecare societate, simultan. poate avea pt ambele societati 8 sau 12 ore pe zi?!?
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
reludd, utilizator
CIM la ambele firme,la o firma are functia de baza si la cealalta are cumul de functii(art 35 Codul Muncii).
din punctul meu de vedere nu este posibil. in primul rand ziua are 24 de ore si daca il treceti cu cate 12 ore la fiecare societate mi se pare absurd. Este ca si cum distinsii nostri politicieni luau salariu din mai multe parti. si daca le adunai pontajul vedeai ca nu are ziua atatea ore cate lucrau ei. din punct de vedere al legii este posibil sa-l pontati mai mult dar cu plata suplimentara. d.p.d.v. logic cred ca este normal sa impariti timpul in doua daca are aceeasi incarcatura la cele doua societati pentru ca, chiar daca este prezent la amandoua lucreaza alternativ si nu simultan.

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu 4 ore/luna simonacontabila simonacontabila M-ar interesa daca exista contract individual de munca cu 4 ore/luna? Se poate incheia astfel de contract cu o persoana fizica care este deja angajat la o ... (vezi toată discuția)
Contabil cu 2 norme întregi la stat (bugetar) constsil constsil sunt director la o școală și am avut anul trecut o jumătate de normă pe contabilitate. în urma concursului a venit o contabilă. anul acesta ... (vezi toată discuția)
Cumulul de functii la acelas angajator nervosu9 nervosu9 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca se poate... sunt angajat la o SC cu norma intreaga (9 ore din care 1 se considera pauza de masa). Pe langa sarciinile de ... (vezi toată discuția)