avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contabil cu 2 norme întregi la stat (bugetar)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contabil cu 2 norme întregi la stat (bugetar)

sunt director la o școală și am avut anul trecut o jumătate de normă pe contabilitate. în urma concursului a venit o contabilă. anul acesta inspectoratul mi-a repartizat o normă întreagă pe contabilitate. contabila care era înainte are 3 contracte, la sanepid o norma întreagă și la 2 școli (inclusiv a mea) cu jumătate de normă, toate în sistem bugetar. ea susține că trebuie sa rămână ea pentru ca a dat concurs pentru acel post..care era jumătate de normă. ea nu trece cu zilele pe la scoala...
va rog sa ma ajutati cu urmatoarele:
are dreptul legal sa aibe 3 contracte-1 normă intreagă și 2 jumătate de normă- adică per total 2 norme întregi la stat (bugetar) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 13 Ianuarie 2013
Art.35 C.mun. :
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, singura limita a cumulului de functii o constituie incompatibilitatile. De asemenea, nu se impune conditia ca al doilea/al treilea etc contract sa fie incheiat cu fractiune de norma.
Doamna contabil nu are cumul de functii are contracte diferite la 3 unitati diferite bugetare fara sa stie un de alta. Figureaza in statul de personal fara cumul. Sanepidul nu stie ca ea lucreaza si la scoli, eu nu am stiut ca lucreaza si la SANEPID si alta scoala.La mine are program de la 8-12, la SANEPID de la 8-16 si la cealalta scoala 4 ore pe zi.
Conform Codului muncii

Art. 112. - (1) Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana. Conf Art. 114. - (1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

Art. 120. - (1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 112, este considerata munca suplimentara.
Tot cumul de functii se numeste ,iar articolele invocate de dvs nu sunt aplicabile in cazul salariatlor cumularzi ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitãți pentru cumulul unor funcții Maria_79a Maria_79a Am în subordine o contabilă cu jumătate de normă la o unitate școlară.Dânsa mai lucrează și la SANEPID cu normă întreagă+ o jumătate de ... (vezi toată discuția)
Medic doua norme sch sch Va rog, permite legislatia muncii ca un medic sa lucreze doua norme intregi, respectiv 7 ore la un Spital de stat si apoi 8 ore la Policlinica particulara , ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari lavinic lavinic Am contract de munca ptr. 8 ore pe zi la o firma privata.Sunt solicitat ca pe langa sarcinile de serviciu sa tin locul unei colege care se afla in crestere ... (vezi toată discuția)