avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Raport de serviciu suspendat, reluarea activitatii ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Raport de serviciu suspendat, reluarea activitatii inainte de expirarea perioadei de suspendare

functionar public, in urma cerereii de suspendare ptr.probleme personale mi s-a suspendat raportul de serviciu ptr. o perioada determinata de timp. Intre timp m-am razgandit si vreau sa-mi reiau activitatea , fara sa expire perioada de timp ptr.care am facut cerere ptr.suspendarea raportului de munca. Exista cumva impedimente in acest sens, sau am dreptul sa-mi reiau activitatea?
Cel mai recent răspuns: lena_varga , utilizator 22:08, 28 Ianuarie 2012
Puteti, daca conducerea institutiei va aproba cererea de incetare a suspendarii raportului de serviciu nicidecum de munca....
Multumesc, desi as vrea tare mult sa avem raspunsuri constructive, nu si acide. Poate ca se vede ca am gresit, mai sus am folosit totusi denumirea corecta, care da este raport de serviciu, fiind vorba de functionar public. Multumesc oricum nu pot sa nu apreciez ca sunteti un utilizator care veniti cu raspunsuri prompte si corecte.
Puteti relua activitatea inainte de expirarea perioadei de suspendare pe care ati solicitat-o, conditia este depunerea unei cereri in acest sens la institutia unde lucrati si aprobarea acesteia de catre conducatorul institutiei!

Legea nr.188/1999

Art. 96. - (1) Reluarea activitatii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functia publica.
(2) Actul administrativ prin care se constata, respectiv se aproba suspendarea raportului de serviciu, precum si cel prin care se dispune reluarea activitatii de catre functionarul public se comunica Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in termen de 10 zile lucratoare de la data emiterii.

Multumesc, acum sunt lamurita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare functionar public dupa autosuspendare giglesionut giglesionut m-am autosuspendat pe 6 luni (in 2004-2005 ) din functie iar la expirarea lor am solicitat reincadrarea (nu in scris). am fost plimbat vreo 6 luni degeaba si ... (vezi toată discuția)
Dispozitie reluare activitate cata32 cata32 Cererea pentru incetarea suspendarii raportului de serviciu ( dupa concediu fara plata) ar trebui sa se faca cu cateva zile inainte de reluarea activitatii?Dar ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere in timpul cim suspendat pt ccc PopescuGabriela PopescuGabriela Buna ziua! Mai am aprox 60 de zile si mi se termina CCC deci sunt inca in perioada CIM suspendat. Intre timp am sustinut concurs de recrutare, am trecut de o ... (vezi toată discuția)