Buna ziua! Mai am aprox 60 de zile si mi se termina CCC deci sunt inca in perioada CIM suspendat. Intre timp am sustinut concurs de recrutare, am trecut de o proba, mai am una. Intrebarea este: cererea de incetare a contractului de munca prin acordul partilor(sper sa aprobe conducatorul IP) se depune fara sa mai fac alta cerere inainte, de incetare suspendare si reintoarcere la serviciu. Si o alta intrebare: pot cere incetarea CIM cu ce data doresc eu adica fara sa tin cont de terminarea CCC daca stau pana la data cand implineste copilul 2 ani sau inaintea acestei date, asta o consider problema mea daca reiau activitatea mai devreme si cer stimulent de insertie nu a angajatorului. Reintoarcerea mea ar fi mai devreme de implinirea varstei copilului de 2 ani dar un pic alambicata in sensul ca nu in aceeasi institutie ci la alta, greu cu transferul asta in timpul suspendarii...Am citit in OG188/1999 ca modificarea sau incetarea raporturilor de serviciu in perioada de suspendare se poate face decat din initiativa si/sau cu acordul functionarului public in cauza, teoretic ar merge direct incetarea CIM cu acordul partilor fara a se mai solicita incetare suspendare cu reincepere activitate cand eu nu mai am timp sa mai lucrez nici macar o zi, in sensul ca voi fi asteptata "dincolo" ca pe paine calda. Birocratia asta - cereri multe, hartogarie la greu uufffff!!!
de fapt nu va fi transfer la cerere ci incetarea raportului de serviciu prin acordul partilor cf art 97 lit b din Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici dar eu voiam sa stiu de ce nu se poate face incetarea asta direct printr-o singura cerere fara sa mai solicit intai incetarea suspendarii raportului de serviciu, in art 96 alin (3)din aceeasi lege se stipuleaza "...Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză."
Deci nu inteleg eu bine din lege ca mi se poate inceta direct raportul de serviciu la initiativa(cererea) mea? Sau treaba cu "initiativa" se refera decat la ultima parte din fraza si anume doar despre modificare nu si incetare?
"...Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză."
Pe cale de interpretare, initiativa incetarii o puteti avea dvs, iar in cazul modificariii trebuie sa se obtina acordul dvs.
Se pot solicita ambele - incetarea suspendarii si incetarea raportului de serviciu - printr-o singura cerere.
exista un termen referitor la cererea mea, in cate zile se rezolva sau cam cate zile ii trebuie angajatorului pt a aproba aceasta cerere si pt a elibera decizia de incetare a raportului de serviciu? spre ex. daca o depun maine 04 iunie e ok daca cer incetarea raportului de serv cu acordul partilor incepand cu 15 iunie sau e prea scurt termenul si ar trebui sa le dau timp mai mult si sa cer mai tarziu de aceasta data?