avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer la cerere in timpul CIM suspendat pt CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer la cerere in timpul CIM suspendat pt CCC

Buna ziua! Mai am aprox 60 de zile si mi se termina CCC deci sunt inca in perioada CIM suspendat. Intre timp am sustinut concurs de recrutare, am trecut de o proba, mai am una. Intrebarea este: cererea de incetare a contractului de munca prin acordul partilor(sper sa aprobe conducatorul IP) se depune fara sa mai fac alta cerere inainte, de incetare suspendare si reintoarcere la serviciu. Si o alta intrebare: pot cere incetarea CIM cu ce data doresc eu adica fara sa tin cont de terminarea CCC daca stau pana la data cand implineste copilul 2 ani sau inaintea acestei date, asta o consider problema mea daca reiau activitatea mai devreme si cer stimulent de insertie nu a angajatorului. Reintoarcerea mea ar fi mai devreme de implinirea varstei copilului de 2 ani dar un pic alambicata in sensul ca nu in aceeasi institutie ci la alta, greu cu transferul asta in timpul suspendarii...Am citit in OG188/1999 ca modificarea sau incetarea raporturilor de serviciu in perioada de suspendare se poate face decat din initiativa si/sau cu acordul functionarului public in cauza, teoretic ar merge direct incetarea CIM cu acordul partilor fara a se mai solicita incetare suspendare cu reincepere activitate cand eu nu mai am timp sa mai lucrez nici macar o zi, in sensul ca voi fi asteptata "dincolo" ca pe paine calda. Birocratia asta - cereri multe, hartogarie la greu uufffff!!!
Cel mai recent răspuns: PopescuGabriela , utilizator 22:22, 12 Iunie 2015
Este bine daca depuneti maine solicitarea de incetare a raportului de serviciu incepand cu data de 15.06.2015.

In practica, actul administrativ privind incetarea raportului de serviciu se comunica functionarului public in termen de 5 zile lucratoare de la date emiterii.
minunat, totul ar trebui sa decurga bine! multumesc din suflet pt raspunsuri! toate cele bune!
Am depus in 04 iunie cerere solicitand incetarea raportului de serviciu si, implicit a suspendarii(desi nu cred ca mai trebuia precizat dar am scris si asta) si am scris baza legala art 97 alin b "prin acordul partilor, consemnat in scris" coroborat cu art 96 alin. (3) „(...)Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză” din Legea nr. 188 din 1999 privind Statutul Funcţionarilor Publici, cu data de 15 iunie. Am fost sunata de la CRU ca nu e bine asa, sa depun cerere intai de reluare a activitatii. Am spus nu, sa imi scrie negru pe alb raspuns la cererea mea...Vor cerere de reluare a activitatii, o aproba iar a doua cerere de incetare a raportului de serv cu acordul partilor cf art 97 lit b nu o mai aproba ca la noi in institutie nu se aproba nimic cu acordul partilor, nici incetare, nici transfer...totul e cu circ, cu demisii iar cele 30 de zile de la data depunerii demisiei pana la incetare sunt efectiv de cosmar, de injosire a functionarului public, de cautat greseli si erori in activitatea acestuia...plus calificativul acestor zile(caci altele nu as mai avea lucrate in 2015) "satisfacator" sau "nesatisfacator"...astept raspunsul lor, vad ca nu ma suna sa merg sa fac nota(fisa) de lichidare deci clar este nefavorabil(mie).
Mai asteptati o zi /doua si apoi mergeti sa vedeti ce se intampla.
gata, totul s-a rezolvat exact cum am dorit, de luni 15 iunie voi schimba locul de munca! va multumesc pt raspunsuri! toate cele bune tuturor! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie reluare activitate cata32 cata32 Cererea pentru incetarea suspendarii raportului de serviciu ( dupa concediu fara plata) ar trebui sa se faca cu cateva zile inainte de reluarea activitatii?Dar ... (vezi toată discuția)
Modificarea unor articole din legea nr. 188/1999 rambodincarpati rambodincarpati I-mi poate raspunde cineva daca din Lg.188/1999 privind statutul functionarilor publici s-au schimbat urmatoarele articole: - art.95; alin.2 -art. 95; ... (vezi toată discuția)
Suspendare functionar public mira55 mira55 Sant functionar public suspendat din functie din motive personale pentru o perioada de sase luni, perioada care expira la data de09.09.2010. Din partea ... (vezi toată discuția)