avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere chiosc metalic din evidentele Primariei
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere chiosc metalic din evidentele Primariei

Buna ziua.
Tatal meu a avut un SRL, infiintat in anul 1992. Activitatea era de vanzare intr-un chiosc metalic, amplasat in fata blocului in care locuia, unde era si sediul firmei.
Chioscul era confectionat de el si in 1996 apare inregistrat la primarie. In anul 2002 tata a vandut chioscul unei persoane pe care noi nu o stim, fara acte si nu l-a scos din evidentele primariei.
Acum tata e decedat, din 2005, firma nu mai are activitate din 2001 si a fost desfiintata din ORC in 2011. Intrebarea este ce putem face sa radiem acest chiosc de la primarie pentru ca ei ne cer impozit pe el si vor sa prezentam actul de instrainare, pe care noi nu il avem. Nu au fost multumiti cu declaratie pe proprie raspundere.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: VladimirB , utilizator 09:45, 30 Ianuarie 2012
Daca nu aveti actul de instrainare nu puteti dovedi ca ati vandut respectivul chioasc,asa ca puteti solicita autorizatie de desfiintare de la primarie,cu riscul asumat de dumneavostra pentru eventualele pretentii ale persoanei care a cumparat.
Va multumesc pentru raspuns dar am uitat sa spun un amanunt.
Chioscul nu numai ca a fost vandut dar a fost si ridicat de persoana respectiva.Nu stiu unde l-a dus si ce a facut cu el dar ideea e ca din 2002 chioscul nu mai sta pe terenul primariei. Insa noi nu avem niciun act cu care sa dovedim asta. Din pacate tatal meu a fost grav bolnav in ultimii ani de viata si nu ne-am preocupat de asta. Si nici primaria nu ne-a cerut impozit pe el pana acum.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
VladimirB, utilizator
Important este si daca ati dezbatut mostenirea dupa decesul tatalui si daca figurati la rolul fiscal in calitate de mostenitori .Datoriile se mostenesc doar incepand cu octombrie 2011,odata cu aplicarea Noului Cod Civil.Daca rolul fiscal este pe numele tatalui si nu ait dezbatut pana acum mostenirea,nu aveti nici o datorie la primarie iar cei de acolo trebuie sa/si faca ordine in hartii,oricum o datorie se prescrie la un moment dat,desigur daca intre timp nu ati acceptat si semnat vreun document prin care sunteti instiintat de existenta acestor datorii la buget si s/a intrerupt termenul de prescriere.
Pe de alta parte,agentul fiscal nu elibereaza eventualele documente solicitate pana nu se platesc datoriile la buget.Daca nu mai este amplasat pe domeniul public al localitatii,mergeti la primarie,faceti o cerere prin care solicitati deplasarea unei comisii care sa contate faptul ca acel chiosc nu mai ocupa terenul apatinand primariei si solicitati sa fie radiat de la rolul fiscal.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
irina_stirbu2000, utilizator
Va multumesc.
Din pacate da, am dezbatut succesiunea din anul 2006 iar chioscul apare pe rolul SRL-ului tatalui meu unde eu si mama mea nu am avut niciodata nicio calitate.Voi incerca cu comisia de la primarie, poate reusim sa rezolvam.
Revin cu cateva amanunte.
Primaria ne cere doua taxe pentru chiosc. Adica impozitul pentru el, ca o cladire banuiesc si taxa pentru ca sta pe terenul public.
Daca vine o comisie din partea primariei si constata ca nu mai exista chioscul probabil ca se va rezolva cu taxa pentru teren. Insa ce putem face ca sa nu mai platim nici impozitul efectiv pe chiosc, pentru ca nu suntem proprietari pe el?
Va multumesc pentru orice raspuns mi-ati putea da.

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire emisa in anii '60, pentru un chiosc, pierduta AdrianaCameliaS AdrianaCameliaS In anii \'60 a fost amplasat un chiosc al ICSM-ului, cum era atunci, care a fost cumparat dupa \'89 de o persoana juridica de la fostul ICSM. In zilele noastre ... (vezi toată discuția)
Poate disparea un titlu de prop. din evidentele primariei? Ciurevici Mihai Ciurevici Mihai Buna ziua! Am o mare problema si am nevoie de ajutor de specialitate. Discutam de un titlu de prop. pe numele tatalui meu ,decedat,care avea in propr. o ... (vezi toată discuția)
Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii Brezae Brezae Sunt interesat sa achizitionez o casa batraneasca care nu este intabulata. Intrebarea mea este: Mai este necesara intabularea acesteia, de vreme ce doresc sa o ... (vezi toată discuția)