avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... OMNIASIG PLANGERE PENALA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

OMNIASIG PLANGERE PENALA

As dori un sfat daca se poate in legatura cu o intamplare care s-a consumat in urma cu ceva ani de zile .Am fost intr-un barunde am jucat la jocuri de noroc , m-am enervat pentru ca am pierdut relativ multi bani si fiind m-ai impulsiv am spart vreo 2 aparate de joc si parca o sticla de suc si o scrumiera ...barul respectiv avea asigurare la Omniasig si aceasta societate a platit 3.000 lei daune . Acum Omniasig mi-a facut plangere penala . Suma mi se pare aberanta , nu am de gand sa platesc , momentan nu am nici un venit . Care sunt urmarile penale ale acestei fapte si ce pot face in aceasta situatie ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cozmin30 , utilizator 22:09, 27 Ianuarie 2012
Ati avut dosar pentru distrugere?Plangerea penala pentru distrugere nu o poate initia asiguratorul, acesta poate initia doar un denunt.
Cand s-a produs evenimentul?
pai plangerea penala a initiat-o proprietarul societatii comerciale ,dar la politie mi s-a spus ca eu nu mai am nimic cu el deoarece societatea si-a recuperat prejudiciul de la firma de asigurari . incidentul s-a produs aproximativ acum 1,5 ani
1. Partea vatamata este societatea, ea fiind titularul dreptului la actiune. Cu alte cuvinte societatea de asigurari nu este parte vatamata. Cu toate acestea societatea de asigurari are un drept de regres impotriva dumneavoastra insa doar pe cale/latura civila.
2. Cu toate acestea oricine are si justifica un interes si chiar si in lipsa acestuia poate denunta o fapta penala.
3. In cazul dumneavoastra actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, in termen de 2 luni. Acest termen a expirat demult, astfel ca punerea in miscare a actiunii penale nu mai este cu putinta.
4. Chiar si dreptul al actiune in sens civil este supus termenului de prescriptie, in sens material, in termenul general de prescriptie de 3 ani.
Au tot dreptul sa isi recupereze dauna iar suma nu este deloc aberanta in ideea ca un geam al aparatului de joc de noroc (considerat geam de protectie display) poate ajunge acum si la 500 ron iar un dysplay la peste 3000 ron la aceasta data.
bine bine -500 ron dar nu 3000 ron 2 geamuri de protectie

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre plangere si plangere prealabila puncuskaa puncuskaa pentru lovire ce fel de plangere trebuie sa fac? plangere sau plangere prealabila? (vezi toată discuția)
Termene si diferente intre situatii oanaportar oanaportar Fratele meu lucreaza intr-o institutie care are domeniul de activitate: agricultura. De ceva timp, un satean nemultumit a facut o cerere catre institutia ... (vezi toată discuția)
Termenul pana la care pot fi sesizate organele penale ContSters22096 ContSters22096 exista vreun termen in penal, asa cum e in civil term general de prescriptie de 3 ani, in care trebuie sa te incadrezi pt sesizarea organelor de cercetare ... (vezi toată discuția)