As dori un sfat daca se poate in legatura cu o intamplare care s-a consumat in urma cu ceva ani de zile .Am fost intr-un barunde am jucat la jocuri de noroc , m-am enervat pentru ca am pierdut relativ multi bani si fiind m-ai impulsiv am spart vreo 2 aparate de joc si parca o sticla de suc si o scrumiera ...barul respectiv avea asigurare la Omniasig si aceasta societate a platit 3.000 lei daune . Acum Omniasig mi-a facut plangere penala . Suma mi se pare aberanta , nu am de gand sa platesc , momentan nu am nici un venit . Care sunt urmarile penale ale acestei fapte si ce pot face in aceasta situatie ?
Va multumesc
Aveti dreptul de a solicita sa vi se prezinte devizul de reparatie... indicat este sa faceti asta pe cale amiabila cu cei de la asigurari si daca totul este in regula sa solicitati ca acestia sa renunte la plangere in schimbul platii.
Normal ca daca va judecati apoi costurile sunt mult mai mari.
Puteti da o declaratie la notarial ca va angajati la plata daunelor si eventual sa solicitati o esalonare in rate a acestora in functie de situatia financiara disponibila.
Ar fi varianta cea mai buna.... ei au timp si resursele necesare sa mearga pana la capat oricare ar fi circumstantele.
sunt de acord ca au timp dar nici nu platesc 3000 lei pe 2 bucati de sticla cu diagonala de 30 cm ...daca exista un judecator in tara asta care sa ma poata obliga sa fac asta ...macar sa-i vad fata