avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DDA-uri sau contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DDA-uri sau contract

Buna ziua,
Am o intrebare care poate parea putin ciudata dar as avea nevoie de un raspuns: care este varianta mai buna din urmatoarele doua- jumatate din venit pe contract de munca si jumatate la negru, sau tot venitul pe drepturi de autor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: c_andreea , utilizator 17:09, 27 Ianuarie 2012
Tot venitul pe drepturi de autor , daca nu vi se incheie c.i.m.pentru intreg salariu.
Depinde de situatie. Ar trebui sa fim familiarizati cu una din variantele legale: contract de munca daca sunteti salariat sau drepturi de autor asupra unei opere literare, artistice sau stiintifice, precum si asupra altor opere de creatie intelectuala este recunoscut si garantat in conditiile legii.
Situatia este ca ti se spune in fata sa alegi una din cele doua variante mentionate de mine, in cazul unul job in media.
Prima varianta , ar fi avantajoasa sub aspectul ca fiind salariat beneficiati de toate drepturile prevazute de lege pentru un salariat .... sub aspectul material , partea la negru in cazul unui conflict cu angajatorul ca fi foarte greu de recuperat , iar acesta poate renunta oricand la plata acesteia nefiind materializata intr-an act juridic.

A doua varianta , ar fi avantajoasa d.p.d.v. material pentru ca veti primi toti banii in baza unui act si dezavantajoasa ca un astfel de contract nu este supus legislatiei muncii si nici nu va confera calitatea de salariat .
Am inteles. Pana la urma tot prima parte este mai avantajoasa din punctul meu de vedere.
MUltumesc frumos pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea noilor modificari a codului fiscal corinuta corinuta Buna! As dori sa aflu daca se incadreaza ca si activitate dependenta un contract de drepturi de autor, pentru punctul c), deoarece ar face referire la ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi autor pentru grafician. e corect tipul de contract? Mara011 Mara011 Buna ziua. Pot incheia cu o persoana fizica un contract de drepturi de autor pentru realizarea unor materiale de design grafic (poster, bannere online, ... (vezi toată discuția)
Corectura text literar - contract drepturi de autor arosca arosca Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca partea de corectura pentru texte literare si pentru documentele traduse intra sub incidenta drepturilor de autor. Imi ... (vezi toată discuția)