avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la succesiune pt. nora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la succesiune pt. nora

Buna ziua! As dori sa aflu ce drepturi am sa particip la succesiunea socrilor mei, in calitate de nora. Sotul meu a decedat si socrul meu mai are un fiu din alta casatorie.De fapt, as dori sa stiu, in cazul in care m-as recasatori, daca mai am dreptul sa particip la mostenirea prin succesiunea socrilor, in calitate de vaduva a fiului lor. Mentionez ca nu am avut copii in timpul casatoriei cu sotul meu, decedat. Va multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: BACAOANU , utilizator 19:16, 27 Ianuarie 2012
Daca mai intai a decedat sotul si dupa aia socrii, nu aveti cum sa veniti la succesiunea acestora...
Sa inteleg ca nu am dreptul la mostenirea care i s-ar fi cuvenit sotului meu, daca traia?? Si atunci cine ii mosteneste? Doar fratele vitreg al sotului are drept la mostenire?!Va multumesc f mult pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Nora isi mosteneste socrii ? tivga tivga Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a decedat si in urma acestuia a ramas un teren. ... (vezi toată discuția)
Drepturi vaduva de razboi, dupa ce se recasatoreste Icarus Icarus Se da o vaduva de razboi care se recasatoreste cu vecinul. Dupa zeci de ani \\"socrii\\" ii mor iar ea are pretentii la mostenire, pe motiv ca a fost sotia ... (vezi toată discuția)