avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala- o situatie ciudata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala- o situatie ciudata

Buna seara. Am urmatoarea problema: am formulat o plangere penala impotriva lui x in anul 2007. Plangerea s-a solutionat de prim procurorul de pe langa judecatoria Oradea in luna iulie 2009, emitinadu-se rezolutia. Impotriva rezolutiei, in termenul legal de 20 de zile am formulat plangere la instanta. Neavand avocat am depus-o la instanta. Insa instanta a trimis-o spre competenta solutionare la prim procurorul de pe langa Tribunalul Bihor. Prim procurorul de pe langa tribunalul Bihor a solutionat plangerea mea in luna decembrie 2009 si a comunicat rezolutia la o adresa gresita. Eu am aflat de aceasta rezolutie si unde anume a fost comunicata abia luna asta , adica in ianuarie 2012, cand am fosta la Oradea sa intreb ce s-a mai intamplat in dosar, nestiind de toate aceste probleme pentru ca pe adresa mea, indicata in plangere nu mi s-a comunicat nimic. Mentionez ca locuiesc in Bucuresti.
Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca dosarul e solutionat inca din 2009..si cand am vazut ca rezolutia prim procurorului de pe langa tribunalul bihor a fost si comunicata gresit si nici nu a intrat in fondul problemei considerand plangerea mea formulata impotriva rezolutiei procurorului de pe langa judecatoria ca fiind tardiva, desi eu am dovezi , si anume chitantele postale ca am trimis-o in termen.

Intrebare: mai pot sa fac acum ceva? Mentionez ca am lasat la dosarul de la parchetul de pe langa tribunalul bihor o cerere de copii xerox in care am mentionat ca vreau copie dupa rezolutie, in data de 20.01.2012.

Se mai poate face ceva? Si ce anume? Pot sa ma consider in termenul de 20 de zile si sa fac plangere impotriva rezolutiei prim procurorului din parchetul de pe langa tribunalul bihor? Cui adresez aceasta plangere?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:04, 31 Ianuarie 2012
da, daca mai aveti dovezile ca ati formulat plangerea in termen si primprocurorul nu a intrat in fond apreciind doar pe tardivitate, puteti face cerere de repunere in termenul de 20 zile si sa cereti reexaminarea cauzei de catre instanta
avocatPetre a scris:

da, daca mai aveti dovezile ca ati formulat plangerea in termen si primprocurorul nu a intrat in fond apreciind doar pe tardivitate, puteti face cerere de repunere in termenul de 20 zile si sa cereti reexaminarea cauzei de catre instanta



si cui adresez aceasta plangere? instantei Tribunalului Bihor? sau prim procurorului de la parchetul de pe langa curtea de apel oradea?

Nu.!!!
Poate o alta plangere.
avocat-consult a scris:

Nu.!!!
Poate o alta plangere.


Ma scuzati...nu am inteles NU-ul dvs...!? dvs. spuneti ca nu mai pot face nimic?
Faceţi plângere la judecătorie, iar când se va pune problema tardivităţii, arătaţi (şi probaţi !) că răspunsul prim-procurorului v-a fost comunicat la o adresă greşită.

Alte discuții în legătură

Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Daca parchetul de pe langa judecatorie nu imi raspunde in termenul legal de 20 zile la plangerea introdusa ce trebuie sa fac Gion_71 Gion_71 M-am adresat cu o Plangere catre Parchet si nu a-m primit nici un raspuns,ce procedura trebuie sa urmez in aceasta situatie...., pot sa deschid actiune penala ... (vezi toată discuția)
Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)