avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... plafon plati in numerar catre asociati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

plafon plati in numerar catre asociati

Buna seara,

Am o intrebare referitoare la platile in numerar: se poate plati prin casa, asociatului, suma de 6500 lei intr-o singura zi?
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 12:06, 28 Ianuarie 2012
Da bineinteles. Ai totusi grija sa nu depasesti suma de 5000 de Euro decit in cazul dividendelor.
multumesc mult
George1962 a scris:

Da bineinteles. Ai totusi grija sa nu depasesti suma de 5000 de Euro decit in cazul dividendelor.

De ce in cazul dividendelor e altfel decat in cazul altor plarti catre asociati? Eu cred ca oricarei persoane fizice (deci si asociatilor) i se poate plati o suma oricat de mare in numerar, daca aceasta e indreptatita sa o primeasca.

Plafonul de 5000 lei se refera la relatiile cu parteneri, persoane juridice.

De ce in cazul dividendelor e altfel decat in cazul altor plarti catre asociati? Eu cred ca oricarei persoane fizice (deci si asociatilor) i se poate plati o suma oricat de mare in numerar, daca aceasta e indreptatita sa o primeasca.

Plafonul de 5000 lei se refera la relatiile cu parteneri, persoane juridice.

Problema este data de legea spalarii banilor. Orice plata care depaseste 5000 Euro (atentie am scris EURO) trebuie raportata la Oficiul Spalarii Banilor. Vorbesc numai de platile catre asociati mai putin plata dividendelor. Nu mai mergeti pe cred inainte sa studiati legislatia si dupa aceea sa aveti diverse neplaceri din partea organelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un plafon privind cheltuielile zilnice? Sandybel Sandybel Buna seara! Am citit un subiect in care se spunea ca exista un plafon zilnic de cheltuieli Suntem o societate si tocmai am achizitionat de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Achizitii din ue (anglia) ana_abo ana_abo O SC are cod TVA valid pt.achizidii din comunitate, dar intrebarea era daca se poate plati cu bani cache sau numai prin cont bancar? Adica poate ... (vezi toată discuția)
Vanzare active LIVIU_CSY LIVIU_CSY O societate agricola cu 14 asociati vinde o parte din active ( hala gater impreuna cu o suprafata de teren) , in data de 29.05.2011 . s-a facut un proces ... (vezi toată discuția)