Avem partajul.Exista pamantul pe numele meu cumparat inainte de casatorie.Casa construita impreuna si un garaj .Am cazut de acord sa impartim casa pe din doua,dar sunt obligata sa-i dau cam 300 m de pamant .As vrea sa stiu cum e legea .va fi proprietar sau are doar drept de servitute.cum se calculeaza pretul.
Bunurile dobandite inainte de casatorie, sunt bunuri proprii, deci nepartajabile- respectiv terenul dvs. .
Casa, construita impreuna si un garaj, plus bunurile mobile, banii sau ratele de la banca.. etc. - sunt partajabile.
Daca partea care-i revine sotului de casa, este in spate si pt a putea intra acolo, trece pe terenul dvs , posibil ca va trebui sa-i acordati un drept de servitute. care v-a fi constutuit pt toata perioada cit va fi folosita acea parte de casa- de sot, sau de copii, o noua sotie , sau daca vinde / inchirieaza.
In principiu, e posibil, ceea ce doriti dvs si in partea cu compensare,
insa, v-as recomanda sa va consultati, poate sa va consilieze, o persoana de specialitate.
Proces partaj
irina1977
am divortat in anul 2005 fara sa fac partajul cu ex...am o propietate dobandita inaintea casatoriei teren si casa prin act de vaz-cump cu uzufruct viager(de ... (vezi toată discuția)
Drum de acces
fory
Am cumparat un apartament intrun bloc nou construtit in urma cu un an.Terenul pe care s-a construit blocul a apartinut unui cetatean care detine langa bloc o ... (vezi toată discuția)