avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj cu drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj cu drept de servitute

Avem partajul.Exista pamantul pe numele meu cumparat inainte de casatorie.Casa construita impreuna si un garaj .Am cazut de acord sa impartim casa pe din doua,dar sunt obligata sa-i dau cam 300 m de pamant .As vrea sa stiu cum e legea .va fi proprietar sau are doar drept de servitute.cum se calculeaza pretul.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:58, 28 Ianuarie 2012
Bunurile dobandite inainte de casatorie, sunt bunuri proprii, deci nepartajabile- respectiv terenul dvs. .
Casa, construita impreuna si un garaj, plus bunurile mobile, banii sau ratele de la banca.. etc. - sunt partajabile.
Daca partea care-i revine sotului de casa, este in spate si pt a putea intra acolo, trece pe terenul dvs , posibil ca va trebui sa-i acordati un drept de servitute. care v-a fi constutuit pt toata perioada cit va fi folosita acea parte de casa- de sot, sau de copii, o noua sotie , sau daca vinde / inchirieaza.
In principiu, e posibil, ceea ce doriti dvs si in partea cu compensare,
insa, v-as recomanda sa va consultati, poate sa va consilieze, o persoana de specialitate.
va referiti la un avocat sau la ce specialitate va referiti,deoarece nu stiu de cine tine asta.

va multmesc
Intr-adevar, raspunsul pe care l-ati primit , se refera la consultarea unui avocat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are fosta sotie a decedatului??? ianca1980 ianca1980 Buna ziua, Va cer iar ajutorul in lamurirea unei probleme;unchiul meu a decedat in urma cu trei luni;era divortat,fara copii;in urma lui a ramas sora si mama ... (vezi toată discuția)
Proces partaj irina1977 irina1977 am divortat in anul 2005 fara sa fac partajul cu ex...am o propietate dobandita inaintea casatoriei teren si casa prin act de vaz-cump cu uzufruct viager(de ... (vezi toată discuția)
Drum de acces fory fory Am cumparat un apartament intrun bloc nou construtit in urma cu un an.Terenul pe care s-a construit blocul a apartinut unui cetatean care detine langa bloc o ... (vezi toată discuția)