avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

la cat timp primesc pensia de intretinere de la data la care am fost la tribunal ,unde sotul si-a dat incuvintarea sa o plateasca? multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:10, 29 Ianuarie 2012
pensia de intretinere se plateste de la data introducerii actiunii.
Intrebarea dvs. banuiesc ca vizeaza data de la care veti primi efectiv pensia de intretinere si nu data de la care se stabileste plata pensiei de intretinere de catre instanta prin hotarare.
Pentru a va raspunde ar trebui sa ne spuneti daca pensia de intretinere a fost stabilita in functie de venitul minim pe economie sau in functie de venitul realizat de catre tatal minorului/minorilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
da ,as vrea sa stiu de cand voi primi banii,precizand ca sotul si-a dat acordul sa i se retina suma maxima prevazuta de lege.Mentionez ca am un copil minor.Multumesc!
Cred ca n-ati inteles dvs. intrebarea mea.
Situatia este diferita in functie de cum a fost stabilita pensia.
Daca pensia a fost stabilita in functie de venitul realizat de sotul dvs. ( salariul sau), instanta dispune poprirea pe salariul sau printr-o ordonanta de proprire, in data pronuntarii sentintei, deci vorbim de o virare a pensiei de catre angajatorului acestuia catre dvs. dupa data in care s-a pronuntat sentinta, in luna respectiva sau imediat urmatoare daca salariul deja a fost incasat pe luna in curs.
Daca pensia a fost stabilita in functie de venitul minim pe economie ( daca tatal nu realizeaza venituri) atunci ramane sa asteptati sa va plateasca pensia tatal minorului sau minorilor si daca nu va plati 2 luni consecutiv de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii respective, sa formulati o plangere penala pentru abandon de familie.
Nu stiu in care dintre cele 2 situatii va aflati, dar presupun ca acum ati inteles de ce va intrebam de modalitatea in care a fost stabilita pensia.
trebuie s-o primiti imediat .. daca nu o primiti, faceti plangere la politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara maya2212 maya2212 buna ziua,am si eu o intrebare,daca s-a finalizat divortul si in sentinta imi scria ca sotul trebuie sa imi plateasca pensie alimentara si luna noiembrie 2010 ... (vezi toată discuția)
Lamurire hot. jud. ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in lamurirea unei hot. jud., pentru ca, spre rusinea mea, nu prea o inteleg si sa obtin o audienta este aproape ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara giurea marius giurea marius buna dimineata!as dori sa ma lamuriti cu o chestie.deci eu am primit ieri sentinta definitiva de divort.de cand trebuie sa pletesc pensia alimentara?si daca nu ... (vezi toată discuția)