avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lamurire hot. jud.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lamurire hot. jud.

buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati in lamurirea unei hot. jud., pentru ca, spre rusinea mea, nu prea o inteleg si sa obtin o audienta este aproape imposibil in orasul nostru pentru a ma lamuri .
lucrurile stau in felul urmator : '' ..... obliga pe parat sa plateasca reclamantei o pensie de intretinere de 33 %din venitul minim pe economie, lunar , in favoarea minorilor x si y, cate 16.5 % pentru fiecare, incepand cu data pronuntarii prezentei hotarari , ../../...., pana la implimirea de catre fiecare minor a varstei de 18 ani. ''
acest lucru inseamna ca pensia este stabilita procentual ?
si va rog sa ma mai lamuriti asupra unui aspect . tatal copiilor s-a angajat imdeiat dupa infatisare, bineinteles pe un salariu net superior celui din aceasta hotarare.pentru marirea pensiei de intretinere trebuie acum sa incep alt proces? cu multumiri, erin_b
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:59, 16 Decembrie 2010
Da,pensia de intretinere a fost stabilita procentual,respectiv 33% (16,5 pentru fiecare copil).
In ceea ce priveste marirea pensiei,este necesar sa introduceti o actiune la instanta de judecata avand ca obiect marirea pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
luiza2008, utilizator
Pensia dvs.a fost stabilita in functie de venitul minim pe economie.
Daca sotul dvs. s-a angajat ulterior...dar o angajare cu forme legale,este necesara nu o majorare pensie ..ci din nou o actiune de stabilire pensie dar de data aceasta in functie de veniturile realizate de catre acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor nenea toto nenea toto Am divortat in 1995 si pentru cei 2 minori instanta a stabilit o pensie de 33% din veniturile sotului cate 16.5 % pentru fiecare In 2004 baiatul a implinit ... (vezi toată discuția)
Pensie in procent ContSters237003 ContSters237003 pot cere ca pensia de intretinere minor sa fie calculata in procent ? Pt. a nu tot merge in judecata pt.majorari.Daca creste salarul sa creasca si contributia, ... (vezi toată discuția)