avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie in procent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie in procent

pot cere ca pensia de intretinere minor sa fie calculata in procent ? Pt. a nu tot merge in judecata pt.majorari.Daca creste salarul sa creasca si contributia, daca ii scade sa scada si contributia.Cum se poate face acest lucru? Cine va fi responsabil in acest caz de virarea banilor?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:28, 13 Ianuarie 2012
Da, pensia poate fi stabilita procentual, prin urmare puteti formula actiune in acest sens.
Pensia de intretinere va fi poprita lunar de catre tertul poprit, (adica de angajator) si virata creditorului, adica dvs.
Ordonanta de poprire va fi trimisa de instanta la angajator in data pronuntarii sentintei, hotararile privind pensiile de intretinere fiind exrcutorii de la data pronuntarii.
da, puteti solicita instantei care a pronuntat sentinta , sa stabileasca pensia de intretinere in procent de 1/3 sau 1/4 din veniturile nete sau un cazul in care nu mai lucreaza, se v-a aplica la venitul minim respectiv 700 lei -de la 01.01.2012.- dar, trebuie sa aveti in vedere prevederile noului cod civil prin care ambii parimti sunt obligati la cresterea si educarea minorilor, domiciliul comun al acestora. .
si daca sotul debitor ramane fara serviciu?
apoi legea stabileste fractii si nu procente
:D
Textul de lege stabileste fractii, iar instantele stabilesc in practica pensia procentual.
[ link extern ]
Cand debitorul ramane fara serviciu, este necesara promovarea unei alte actiune de stabilire pensie in functie de venitul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire cuantum pensie alimentara hp777 hp777 Buna ziua. Doresc sa stiu : 1. care este cuantumul/procentul pensiei alimentare in cazul unui copil major, student ? 1/4 sau 1/3 din salariul net lunar, ... (vezi toată discuția)
Actiune marire pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 cum credeti ca se solutioneaza o actiune de marire a pensiei de intretinere minor,daca procentul a fost cel maxim admis?in sentinta civila stabilita in baza ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere betty2001 betty2001 la cat timp primesc pensia de intretinere de la data la care am fost la tribunal ,unde sotul si-a dat incuvintarea sa o plateasca? multumesc (vezi toată discuția)