avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai pot depune probe scrise ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai pot depune probe scrise ?

Buna seara,


Nu mi-e clar în care faza a procesului se pot depune probe scrise, și dacă se pot depune direct la dosar în Arhiva sau trebuie neapărat predate la data procesului.

Procesul a fost deschis initial pentru incredintare minor. Paratul a depus cerere reconventionala pentru program vizita. Incredintarea s-a acordat, procesul continuand pentru programul de vizita.

In acest sens am amintit ca s-a depus o cerere reconventionala la un termen, la urmatorul am depus eu intampinare (spunand ce vreau) si urmeaza termenul la care sunt citati martorii.

1. Mai am timp cateva saptamani doresc sa depun probe scrise si as vrea,
ca si instanta sa mai ceara unele probe suplimentare. Pot merge sa depun personal probele la dosar inainte de termenul de judecata ?

2. Inca ceva. Am fost suficient de naiva sa nu cer spre citire intampinarea depusa de catre avocata, decat dupa predarea acesteia (eu scrisesem textul pe care il doresc a fi introdus in intampinare) insa la partea de motivare, dansa a scris si lucruri care nu coincid parerii mele. Pot depune la dosar sub alta forma de (completare de exemplu) lucrurile care au fost omise sau care au fost introduse cu un sens usor schimbat ?

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
Ecaterinaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 22:28, 27 Ianuarie 2012
Consider ca avand un aparator acesta va face apararea si tinand cont de opiniile dvs.Puteti aduce , de comun acord cu aceste, unele completari.Si daca aveti aparator, de ce e grija dvs cand depuneti probele?Si probele au fost aratate prin actiune, prin intampinare sau s-a depus nota scrisa de probe?Nu ati solicitat si probsa cu inscrisuri?in ce priveste obiectul actiunii, in baza rolului activ al instantei si urmarind exclusiv interesul minorului, cu siguranta,indiferent de moment vi se vor incuviinta si alte probe, daca sunt utile.Daca depuneti cererea macar cu o zi inainte, judecatorul poate medita asupra ei.au la termen, ca sa il luati prin surprindere.cred ca aveti o problema de comunicare cu aparatorul dvs si nu e bine
Nu cred ca e de vina neaparat comunicarea cu aparatorii (am 2, fiind asociatie). Constat cu parere de rau ca asta e nivelul, in parte pe astfel de criterii se elibereaza unele diplome. Am constatat lacune considerabile de procedura legala (gen, termen pentru recurs). M-am consiliat si cu un alt avocat...in parte mi-a clarificat unele probleme, insa cu unele intrebari am ramas in ceata. Vreo strategie de aparare nu mi-a recomandat niciunul. Si nici nu prea au interes. Nu e viata lor in joc.
M-am gandit sa ma apar singura, insa nu stiu ce riscuri imi asum).

Pe cererea de chemare in judecata (exclusiv pentru incredintare minor), in care am descris cazul, scrie in incheiere: in probatiune inscrisuri, martori, ancheta sociala.

La cererea mea a sosit cererea reconventionala pentru program vizita. Am depus intampinare (nu scrie pe ea decat cerintele mele pentru programul de vizita + motivatie). De probe nu scrie nimic. Insa, cererile au fost disjunse la termenul la care am depus intampinarea. Martorii au fost citati si tocmai acest termen este urmatorul.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citare parat Martonze Martonze Buna seara, In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala in proces de divort xwa xwa V-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu urmatoarea nelamurire: Sotul meu a intentat divort si a solicitat desfacerea casatoriei din vina ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie sa ma adresez duscaandreea duscaandreea eu sunt parata intr-un proces de incredintare a copilului minor si as dori sa depun la dosar reclamatile facute de mine la politie din care reiese ca tatal ... (vezi toată discuția)