avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua-sot decedat-dividende
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua-sot decedat-dividende

Impreuna cu sotul meu detinem dividende la Banat-Crisana. Anul trecut sotul meu a decedat, iar eu nu detin un certificat de mostenitor. Cum as putea sa incasez in continuare remuneratia anuala care care ii revenea sotului in urma dividendelor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 15:46, 9 Februarie 2012
Obtineti certificatul de mostenitor. Sunteti mostenitoarea defunctului sot impreuna cu , copiii daca a-ti avut.
Ce acte imi sunt necesare pt obtinerea unui certificat de mostenitor? Trebuie sa fie si copiii de fata la intocmirea acestuia?
Si copiii, pt ca si ei sunt mostenitori. Mergeti la un notar, va spune el ce acte sa aduceti ( in principal certificatul de deces, actele de stare civila si de nastere, titlul respectiv ).
knauplavinia a scris:

Ce acte imi sunt necesare pt obtinerea unui certificat de mostenitor? Trebuie sa fie si copiii de fata la intocmirea acestuia?

Daca unul din copii refuza sa se prezinte in fata notarului pt intocmirea unui certificat de mostenitor,ce pot face pt a-l obtine totusi?

certificat deces sot, certificat casatorie, certificate nastere copii, anexa 23 si 24 (oficiul de stare civila), certificat fiscal (daca aveti de mostenit si imobile), 2 martori (care sa nu fie rude mai apropiate de gradul 3 cu dvs, defunctul sau copii), certificat de actionar.
in cazul in care copiii sunt minori aveti nevoie si de numirea unui curator de catre instanta de tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pentru masina brinduselena brinduselena ce acte sunt necesare pentru succesiune?am 2 copii si sotul a decedat pe 04 .01.2012.si cat ma costa aceasta succesiune?va multumesc (vezi toată discuția)
Duplicat certificat deces matusa gmih gmih Buna ziua! Ce documente doveditoare ar trebui sa prezint la Serviciul de stare civila pentru a obtine un duplicat al certificatului de deces al matusii ... (vezi toată discuția)
Succesiune emilia_2010 emilia_2010 Buna ziua, Ce cota mosteneste sotia supravietuitoare dupa decesul sotului si cum se procedeaza pentru obtinerea certificatului de mostenitor ? Precizez ca ... (vezi toată discuția)