avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Duplicat certificat deces matusa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Duplicat certificat deces matusa

Buna ziua!

Ce documente doveditoare ar trebui sa prezint la Serviciul de stare civila pentru a obtine un duplicat al certificatului de deces al matusii mele in calitate de mostenitor direct ca nepoata de frate. Sotul si fiica matusii au decedat. De asemenea, tatal si bunica mea sunt decedati (bunicul a murit de foarte multi ani). Tatal meu si sora lui nu au mai avut frati/surori.
La evidenta populatiei mi s-a spus sa aduc ce cred eu de cuviinta. Chiar daca am insistat, nu au vrut sa-mi spuna. Acum cu pandemia., se poate face programare pentru depunerea cererii si actele doveditoare doar online. Nu mai spun ca programarile se fac in 2-3 saptamani.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
gmih, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:00, 23 Martie 2021
E foarte simplu. Aduceți actele de stare civilă care dovedesc legatura dvs de rudenie cu defuncta. Adica:
- certificatele dvs de naștere și căsătorie
- certificatele de nastere si deces a tatălui
- certificatul de nastere si căsătorie a mătușii.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Imi cer scuze. Am omis sa precizez ce era mai important. Parintii fiind despartiti, nu am avut legatura cu familia tatalui astfel ca nu detin actele de stare civila precizate de dumneavostra. Singurul act, pe care sper ca-l pot obtine mai intai, este duplicatul dupa certificatul de deces al tatalui desi nu detin certificatul lui de nastere.
Daca obtin duplicat dupa certificatul de deces al tatalui este suficient acesta sa obtin apoi duplicat dupa certificatul de deces al matusii? Alte acte nu detin la momentul asta.
Teoretic in certificatul de deces se mentioneaza si parintii defunctului.
Dar depinde de bunavointa functionarului respectiv, daca va considera suficient doar certificatul de deces al tatalui, ca dovada a calitatii de frate al matusii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum și unde pot demonstra ca sunt nepoata mătușii mele, decedată. ... Iulia r. Iulia r. Cum pot demonstra ca sunt nepoata mătușii mele, decedată. Nu am certificatul de deces și nu pot cere o copie până când nu dovedesc ca suntem rude. ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionscorilo ionscorilo Parintii mei au decedat,de mai mult de 2 an si ne-a ramas mostenire un apartament, mie si fratelui meu. Dar nepoatele mele, care au locuit cuu tatal meu si ... (vezi toată discuția)
Mostenire matusa indepartata - intrebari Mihai241 Mihai241 Sunt in urmatorul scenariu. La 70 de ani, Maria a murit. Maria a fost femeie singura, fara sot si fara copii. Parintii Mariei sunt si ei decedati. Maria ... (vezi toată discuția)