avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Parintii mei au decedat,de mai mult de 2 an si ne-a ramas mostenire un apartament, mie si fratelui meu. Dar nepoatele mele, care au locuit cuu tatal meu si fratele, au luat actele de proprietate si acum spun ca nu sunt la ele. Mi-e teama ca vor sa le foloseasca ilegal sau le-au distrus, sperand ca vor obtine apartamentul.
Ce sa fac si cum sa procedez pentru a face succesiunea impreuna cu fratele meu. Precizez ca fratele meu e solidar cu mine.
Multumesc,

ps.
Sunt nou pe forum si imi cer scuze pentru eventuale inadvertente sau mod de adresare.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 15:40, 26 Octombrie 2012
Contactati un avocat. Este cel mai bine pentru dumneavoastra, va va invata exact ce trebuie sa faceti si va va explica ce costuri sunt.
Va puteti descurca si fara avocat. Mergeti impreuna cu fratele la un notar public din localitatea unde au avut domiciliu parintii si dezbateti succesiunea, va sunt necesare actele de stare civila si actele de proprietate. Nepoatele nu au ce face cu acele acte, iar dvs. puteti cere sa vi se elibereze duplicate, in scopul dezbaterii succesiunii. Veti mosteni in cote egale, 1/2-1/2, dvs. si fratele, apoi dispuneti cum doriti de bunurile mostenite.
Multumesc,
De unde sa solicit duplicate, iar ca acte nu am decat certificatele de deces ale parintilor
Duplicatele vi le poate elibera institutia care a eliberat si originalele, depinde ce fel de acte de proprietate erau... Ca acte de stare civila, o sa va mai trebuiasca certificatul de casatorie al parintilor si actele dvs. (certificate de nastere, buletine).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire elybuga elybuga Sotul meu avea un apartament impreuna cu fratele lui! Din cate stiu sotul meu a semnat o hartie la notar pri care ii da dreptul fratelui lui de a vinde ... (vezi toată discuția)
Acte deces ptr succesiune demir_crina demir_crina doresc sa vand o suprafata de 5 ha teren extravilan, titlul de proprietate este pe numele mamei mele decesata iar mostenitori suntem 3 frati din care unul ... (vezi toată discuția)
Mostenire gynutza_sweet gynutza_sweet Buna ziua.am o intrebare si daca ma poate ajuta cineva v-as fi foarte recunoascatoare. Am 21 de ani iar mama mea a murit acum 7 ani,ne-a ramas mostenire de la ... (vezi toată discuția)