avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte deces ptr succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte deces ptr succesiune

doresc sa vand o suprafata de 5 ha teren extravilan, titlul de proprietate este pe numele mamei mele decesata iar mostenitori suntem 3 frati din care unul decedat.

cum pot sa intru in posesia actului de deces? ce drept are acesta la mostenire avand in vedere ca nu are copii? cui trebuie sa ma adresez ptr aceste acte? trebuie sa fac actiune in instanta pentru deschiderea sucesiunii? sau trebuie sa ma adresez registrului starii civile din localitatea in care a avut domiciliul ptr a procura actele de stare civila -deces- necesare la notar ptr dezbaterea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 00:19, 28 Februarie 2012
Pana la succesiune, emiterea actului de deces este absolut necesara pentru ingroparea persoanei decedate, deci trebuie sa se fi emis certificat de deces. Ca sa obtineti un duplicat, va trebui sa dati o declaratie cum ca originalul a fost pierdut, distrus, etc, insa primaria are un registru special in care este trecut numele persoanei careia i-a fost eliberat actul. Asa ca, mai bine cautati orginalele, vedeti cine le-a ridicat si dezbateti apoi succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan demir_crina demir_crina cum pot sa vand suprafata de 3 ha teren extravilan mostenit de la mama mea decedata avand in vedere ca suntem 2 mostenitori in viata, unul decedat de la acre ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci intre bunica si unica fiica in viata pxx pxx Bunica mea a avut un loc de veci (in care este ingropata din anul 1984-decesul a fost inregistrat in localitatea in care este locul de veci) in alta localitate ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune blondu_cr_uk blondu_cr_uk caut si eu un raspuns la o problema mai \'\'incalcita\'\' bunicul meu a avut 3 copii, in urma decesului sau au ramas: bunica, mama mea care a decedat si ... (vezi toată discuția)