avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren extravilan

cum pot sa vand suprafata de 3 ha teren extravilan mostenit de la mama mea decedata avand in vedere ca suntem 2 mostenitori in viata, unul decedat de la acre au ramas 2 nepoti plecati in strainatate si care nu se pot prezenta.

pot sa cer actele lor de identitate de la starea civila locala? sau trebuie sa fac actiune in instanta si aceasta sa ceara actele lor?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 15:55, 28 Februarie 2012
fie dezbateti succesiunea si faceti partajul in instanta, in lipsa celor doi nepoti, ceea ce nu va recomand.
fie obtineti din partea celor doi nepoti o procura prin care sa ii reprezentati la dezbaterea succesiunii (eventual si partaj voluntar sau vanzare de cota). Prindeti in procura si faptul ca veti putea solicita duplicate dupa actele de stare civila, certificate fiscale, veti putea intocmi documentatie cadastrala, veti putea intabula dreptul de proprietate, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte deces ptr succesiune demir_crina demir_crina doresc sa vand o suprafata de 5 ha teren extravilan, titlul de proprietate este pe numele mamei mele decesata iar mostenitori suntem 3 frati din care unul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marcelutza marcelutza Buna ziua, am urmatoarea intrebare: 1.in cazul in care titlul de proprietate primit pt. o suprafata de teren intravilan nu a fost intabulat in CF,si cel ce a ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor nina2014 nina2014 In urma decesului bunicilor exista certificate de mostenitor emise in 2019, pe numele a 3 mostenitori legali (copiii lor - parintii nostri). Parintii, sunt ... (vezi toată discuția)