avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum și unde pot demonstra ca sunt nepoata mătușii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum și unde pot demonstra ca sunt nepoata mătușii mele, decedată. ...

Cum pot demonstra ca sunt nepoata mătușii mele, decedată. Nu am certificatul de deces și nu pot cere o copie până când nu dovedesc ca suntem rude. Mulțumesc. Unde sa ma adresez?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2023
Iulia r., utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:42, 2 Martie 2023
Prezentați certificatul de naștere al dvs, certificatul de naștere al tatălui dvs și certificatul de naștere și căsătorie al mătușii.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2023
raluk0207, utilizator
Nu am certificatele de naștere și căsătorie, a plecat de mult timp din țară, a revenit și aici a decedat. Certificatele de naștere și deces ale tatălui meu le am. Din acestea, după cnp-ul mătușii mele( pe care îl am de la taxe și impozite, oficial) se poate demonstra ușor ca sunt nepoata ei. Dar, la primărie, printre altele, au cerut copie după certificatul de deces al mătușii mele. Pe care este evident ca nu o pot obține decât după ce demonstrez ca suntem rude. Ce sa fac, un sfat, va rog. Mulțumesc. Fac cerere către evidenta populației sau unde?

raluk0207 a scris:

Prezentați certificatul de naștere al dvs, certificatul de naștere al tatălui dvs și certificatul de naștere și căsătorie al mătușii.

Mătușa are soț în viața? Copii? Frati/surori care mai trăiesc?
Sunt unica rudă în viață.

raluk0207 a scris:

Mătușa are soț în viața? Copii? Frati/surori care mai trăiesc?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la un birou notarial, din circumscriptia judecatoriei unde matusa a avut ultimul domiciliu si solicitati un certificat de calitate de mostenitor (va va folosi si ulterior).
In cadrul procedurii de emitere a certificatului de calitate, notarul public poate solicita prin adresa catre Starea Civila, un extras din registrul de decese, pentru uz oficial si extrase de uz oficial din registrul de nestaeri si de casatorii, pentru matusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Crisant76 Crisant76 Cum pot deveni mostenitoare si care sunt pasii de urmat?Sora tatalui meu ,sotul acesteia si unicul fiu ,su decedat.Unchiul in 2009,matusa in 2014 si fiul in ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat deces matusa gmih gmih Buna ziua! Ce documente doveditoare ar trebui sa prezint la Serviciul de stare civila pentru a obtine un duplicat al certificatului de deces al matusii ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu demonstrare filiatie? Bogdanra Bogdanra Buna ziua strabunicii mei au avut doua fiice. Una din ele mi-a fost mie bunica din partea tatei. A doua fiica a avut o alta fiica care nu a mai avut niciun ... (vezi toată discuția)