avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturare apa contoare verificate si neverificate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturare apa contoare verificate si neverificate metrologic

La o scara de bloc o parte din proprietari au contoare noi sau verificate metrologic iar alta parte nu.Cum facturez apa potabila si pierderile de apa?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:48, 25 Iulie 2015
De unde ati luat baremurile de apa?
Noi am stabilit inca de acum patru ani sa repatizam cate sapte metri cubi de persoana celor care nu le cunoastem indexul, indiferent de motiv, conform regulamentului propriu de gestionare a consumului de apa.
Facem regularizarea in urmatoarele luni cand se citeste indexul.
@elga50
Baremurile de apa rece 5,1 mc si apa calda 3,3 mc (total 8,4 mc) le-am luat din Ord. MLPAT nr.29/N din 1993 si Ord. ANRSC 343/2010.
In Ordinul 343/2010 se vorbeste numai despre 3.3 mc / pers / luna, dar nu am gasit baremul pentru apa rece.
Si eu stiam de aceste baremuri, dar ele erau prezentate in niste Norme care nu au mai fost definitivate, aprobate si publicate.
Doamna @elga cand intrebase dl Adrian daca au fost aprobate aceste norme ati spus ca sunt anexe ale ordinului 343.

Alte discuții în legătură

Consum apa pausal in bucuresti Anca07 Anca07 Vara trecuta am facut verificarea metrologica a contoarelor de apa in bloc, dar 5 apartamente au refuzat aceasta verificare si nici nu au montat contoare noi. ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Ce cantitate de apa calda si apa rece se plateste la pausal gurita1809 gurita1809 Buna ziua, Locuiesc la bloc si asociatia de proprietari a hotarat sa se faca verificarea apometrelor cu o firma, contra cost, iar cei care nu efectueaza ... (vezi toată discuția)