avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

am fost salariata la o societate comerciala.societatea a fost cu 2009 trimisa in judecata pentru inceperea procedurii de insolventa.a fost repartizata la o firma de insolventa.aceasta firma nu a mai depus martie 2011 declaratia unica 112 la anaf.nu ni s-a dat preaviza si nu am fost instiintati de suspendarea activitatii.in luna 06.2011 o alta societate a preluat procedura de insolventa.aceasta a acordat preaviz in care este mentioant ca aven toate drepturile salariale acordate si dupa preaviz decizia de incetare a contractului individual de munca incepind cu 19.10.2011.dar nici a doua firma nu ne-a anuntat de suspendarea activitatii in perioada 06.2011-19.10.2011 nedepunind declaratia 112.la intocmirea dosarelor pentru somaj ,ajofm a accesat declaratia 112 si a vazut ca nu este depusa.societatea tot zice ca vrea sa depuna aceasta declaratie cu salarii zero.intebare :1.este legal daca pers3onalului nu i-a fost comunica ca activitatea se suspenda sa nu i se calculeze salariu in perioada 03-10.2011
?2.cine trebuie sa se sesizeze ca unitatea nu a depus aceste declaratii anaful?eu salariat nu cred ca trebuie sa umblu pe la anaf sa verific daca un angajator isi depune toate declaratiile.3.cum pot obliga societatea de insolventa sa depuna aceste declaratii fara a mai terjiversa lucrurile.la disponibilizare colectiva se acorda compensatii banesti?contractul colectiv de munca este expirat.

Alte discuții în legătură

Amenzi Ganna Ganna Buna seara. Imi puteti raspunde va rog la mai multe intrebari: 1. In cazul declaratiei 394 amenda este 6000 de lei pe luna pt fiecare luna pt care nu ai ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 DanielaaRadu DanielaaRadu Buna ziua, As dori sa stiu daca pentru o societate inregistrata la data de 23.11.2011, cu zero angajati , trebuie depus 112 pe anul 2011.Specific faptul ca am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am contractul suspendat cu art.51 litera a concediu ... Nikq Nikq Buna ziua am contractul suspendat cu art.51 litera a concediu cresterea copilului pina la virsta de 2 ani, am depus dosarul pentru indemnizatie dar am fost ... (vezi toată discuția)