avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce lege incalca chiriasa prostituata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce lege incalca chiriasa prostituata?

O chiriasa vedeta xxx are tupeul sa se duca la usile oamenilor din bloc sa ceara semnaturi pentru a se organiza adunarea generala a membrilor asociatiei de proprietari, influenteaza oamenii, ea nedeclinindu-si calitatea de chiriasa.
Am cerut sa prezinte actul de proprietate prin care ar avea dreptul sa faca asta, in calitate de proprietara, nu de membra de asociatie si ea a spus ca are de la proprietara apt. in care sta o procura pentru probleme administrative. Desigur ca asta nu inseamna sa se bage in activitati ce tin de asociatie dar ea are mintea ingusta, nu intelege diferenta insa se pricepe la porcarii de acest gen. Femeia despre care ea spune ca i-a dat procura nu a prezentat nici ea act de proprietate la asociatie deci si ea e zero pentru asociatie.
Ce lege incalca va rog chiriasa care se da membra de asociatie si actioneaza ca atare fara ca sa fie proprietara sau membra a asociatiei noastre?
M-am gindit la fals si uz de fals dar nu sunt sigur.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 09:57, 29 Ianuarie 2012
Daca are o imputernicire din parte proprietarului ea poate participa la Adunarea Generala dar nu poate fi aleasa intr-o functie de conducere dar poate solicita intrunirea Adunarii Generale si poate vota in calitate de imputernicit al proprietarului.

In cartea imobilului nu apare cine este proprietarul apartamentului?
Aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari :

Art. 14. - (1) Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari se întrunesc în adunări generale ordinare sau extraordinare.
(2) Adunarea generală ordinară are loc cel puţin o dată pe an, în primul trimestru. Convocarea se asigură de preşedintele sau de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.
(3) Pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă, adunările generale extraordinare ale asociaţiei de proprietari pot fi convocate oricând de către comitetul executiv sau de către cel puţin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.
(4) Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra datei adunării generale a asociaţiei de proprietari cu cel puţin 7 zile înainte ca aceasta să aibă loc, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale.
(5) Adunarea generală a asociaţiei de proprietari poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal. Dacă nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări. La adunarea reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate prin votul majorităţii membrilor prezenţi. Dovada convocarii si reconvocarii constituie afişul de la avizier şi tabelul nominal convocator cu semnaturi.

Daca foloseste in sustinerea calitatii un act fals, putem vorbi de fals si uz de fals, ori alt afapta penal adupa caz.
Din cite stiu eu din legea 230 proprietarul poate delega sa fie reprezentat in adunarea generala (nu la toate activitatile) de un alt PROPRIETAR, nu de un chirias. Cum e?
Odata ce nici proprietarul nu a facut dovada ca e proprietar atunci imputernicirea sau procura cum spune ea ca are pentru probleme administrative, nu are nici o valoare.
In acest moment nu exista dovada ca este proprietar. Si eu pot sa spun ca sunt proprietar la 11 apartamente, diferenta e data de copia actului de proprietate a fi adus la asociatie conform legii dupa dobindirea proprietatii. Ceea ce nu exista. Deci....chiriasa cu procura de la un non proprietar ce lege incalca?
Costica33 a scris:

ea a spus ca are de la proprietara apt. in care sta o procura pentru probleme administrative.

Interesanta procura asumata de proprietara
Procura este actul juridic unilateral prin care mandantul îl împuterniceşte pe mandatar (procurator) să încheie anumite acte juridice.
Mandatantul detaliază în înscris, în conţinutul procurii, actele pe care le poate incheia mandatarul în numele său.
Procura reprezintă materializarea unui mandat. Astfel, i se aplică principiile contractului de mandat, reglementat de Codul civil (Titlul IX al Cărţii a III-a, "Despre mandat", art. 1532-1559).
Procura la care faceti referire respecta conditiile mentionate,detine calitatea de act juridic ?
Proprietarul poate mandata/imputernici pe oricine sa il reprezinta, nu este obligatoriu sa fie un alt proprietar.

Alte discuții în legătură

Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Membru sau nu al asociatiei? AndreiMusat30 AndreiMusat30 Buna seara, In primul rand imi cer scuze daca s-a mai intrebat deja, am cautat dar nu am gasit nimic asemanator. Acum 1 an de zile am cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In vederea convocarii proprietarilor la AG, daca intr-un imobil locuiesc chiriasi, acestia pot semna pe tabelul convocator? La sedinta, pot veni ... (vezi toată discuția)