avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare Adunare Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare Adunare Generala

Buna ziua,

In vederea convocarii proprietarilor la AG, daca intr-un imobil locuiesc chiriasi, acestia pot semna pe tabelul convocator? La sedinta, pot veni cu imputernicire din partea proprietarului membru in AP?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 10:40, 26 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiriasii pot semna in numele proprietarului, in conditiile in care sunt mandatati de proprietar in acest sens.
De asemenea, chiriasii pot fi mandatati de catre proprietar sa participle si sa voteze in numele acestuia in Adunarile generale ale proprietarilor, dar numai daca proprietarul este membru al Asociatie de proprietari.

Prin urmare, un chirias poate participa la Adunarile Generale ale unei Asociatii de proprietari doar in calitate de reprezentant al proprietarului, in baza unei procuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul a duspus fara exceptie
L nr 196/2018
Articolul 47
(2) Adunarea generală este alcătuită din toţi proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari.

Legiuitorul a dispus
art 49
d)proprietarul, membru al asociaţiei, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
Chiriasii nu pot semna tabelul nominal convocator numai proprietarul poate semna producand dovada ca a fost convocat si a luat la cunostinta.Daca proprietarul nu locuieste in imobil si a inchiriat apartamentul dovada convocarii o faceti prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire si continut declarat cf. legii 196/2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca chiriasul are imputernicire de la proprietar pentru a semna tabelul convocator, poate semna fara probleme.
In acest caz, chiriasul este doar un reprezentant al proprietarului.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Art.47 alin.(4) din Lg.196/2018 prevede" Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire,asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită." Proprietarii anuntati prin tabel nominal convocator, semneaza convocatorul chiriasii nu au calitate de proprietari nu se poate deroga de la lege.

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari dupa legea noua 196 din 2018 florin555 florin555 Buna ziua, As avea rugamintea daca poate cineva sa clarifice cea ce vrea sa spuna art. 47 (4) din noua lege 196 din 2018, cu privire la convocarea ... (vezi toată discuția)