avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare Adunare Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare Adunare Generala

Buna ziua,

In vederea convocarii proprietarilor la AG, daca intr-un imobil locuiesc chiriasi, acestia pot semna pe tabelul convocator? La sedinta, pot veni cu imputernicire din partea proprietarului membru in AP?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 10:40, 26 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bogdan_86 a scris:

Împuternicirea de reprezentare la AG a unul proprietar de către chiriaș trebuie sa fie autentificata la un notar? Idem pentru împuternicirea unui proprietar de către alt proprietar.

Dacă respectiva scrisoare trimisa prin posta nu ajunge în timp util la proprietar, ce se întâmplă ?

Nu e suficient doar să trimiți Scrisoarea Recomandată cu Conținut Declarat, pentru că în Instanțe dovada principală a convocării (anunțării) proprietarilor membri ai Asociației, constă în semnătura destinatarului membru, pe Confirmarea de Primire.
De ce credeți că se specifică în art. 47 și 48 această confirmare a primirii scrisorii cu acel convocator, sau cu orice act juridic trimis prin Poștă ?
Scopul final e să dovedești că i-ai anunțat pe toți proprietarii pentru prima Adunare Generală, și pe toți membrii Asociației, pentru Reconvocată !
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
adaman a scris:

GRESIT ......!! CHIRIASUL IL POATE INLOCUI PE PROPRIETAR , IN ORICE PROBLEMA FATA DE ASOCIATIA DE PROPRIETARI , DACA PREZINTA O PROCURA DATA DE PROPRIETAR IN ACEST SENS !! SI FEMEIA DE SERVICIU IL POATE REPREZENTA PE PROPRIETAR , PE BAZA DE PROCURA.......!!

Conform articolelor 47, 48, 49 și 53 din Legea 196/2018, doar membrii Asociației Asociației de Proprietari, semnatari în Acordul de Asociere au dreptul de a vota, de a candida, de a alege și de a fi aleși - art. 27, 54 alin. 1 și art. 64 alin. 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari dupa legea noua 196 din 2018 florin555 florin555 Buna ziua, As avea rugamintea daca poate cineva sa clarifice cea ce vrea sa spuna art. 47 (4) din noua lege 196 din 2018, cu privire la convocarea ... (vezi toată discuția)