avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pensie

buna ziua! as dori sa pun o intrebare si mi-ar fi de mare ajutor un raspuns de la un avocat. In cazul in care am girat pe cineva cu adeverinta de salariu,ulterior am iesit la pensie,mi se pot face retineri din pensie daca persoana pe care am girat-o nu plateste creditul? multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:52, 28 Ianuarie 2012
da, o treime din pensie cel mult... daca este mai mult puteti face contestatie la poprire
multumesc mult pentru raspuns! in cazul in care din aceasta pensie se plateste o pensie de intretinere cat se mai poate retine pentru credit?
daca din pensie plateste pensie de intretinere, se va retine 1/3. Daca din pensie i se retine acea pensie de intretinere, se va retine in total pana la jumatate din pensie, nu mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O întrebare despre poprire dacă se plătește și pensie de întreținere exu exu Buna ziua am o intrebare am o pensie alimentare de 250 de lei pe care ii dau din mana si mia venit proprire pe salar de la un vechi credit neplatit cum se ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Tatăl copiilor mei are de plătit, pe lângă pensiile de întreținere, și o executare silită. cum se calculează sumele care i se rețin? Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Sunt divortata si am doi copii. Tatal copiilor mei mai are unul. Din salariul lui, plateste atat pensiile, o executare silita de care nu s-a achitat de 10 ani, ... (vezi toată discuția)