avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul necesar pentru pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul necesar pentru pensia de invaliditate

Buna ziua!
Am 30 ani, si am fost diagnosticata cu coxartroza iar cat de curand va trebui sa ma operez pentru protezarea soldului.Lucrez din ianuarie 2007 si am un salariu de 1500 ron net plus bonuri de masa . In 2009-2010 am fost in concediu de crestere copil. Intrebarea mea este: as putea, daca starea de sanatate s-ar agrava sa ma pensionez pe caz de boala la varsta aceasta si cu vechimea pe care o am si de ce pensie as beneficia.Sper sa nu fie cazul .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:58, 28 Ianuarie 2012
Pentru a beneficia de pensie de invaliditate o persoana cu varsta intre 29-33 de ani trebuie sa aiba un stagiu de cotizare la pensie de 9 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate vs pensie anticipata partiala mircea60n mircea60n Buna ziua, Sunt pensionat de boala gradul 3 din 2018, in urma unui accident de circulatie. In 2019 in urma operatiei de coxartroza facute s-a constat ... (vezi toată discuția)
Dilema pensionare anticipata Inna 05 Inna 05 Buna ziua Daca sunt nascuta in 05.1954, actualmente pensionata pe caz de boala din 03.2007, cu o vechime de 29 de ani si 8 luni, in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate coca apetroaei coca apetroaei Buna ziua Sunt pensionata medical si pe decizia de pensionare la mentiuni am \"lunile 9,11-2002; 3,5,12-2004; 11-2007; 12-2008; nu s-au valorificat, nu ... (vezi toată discuția)