avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casa construita cu sotul pe casa soacrei mele; eu si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casa construita cu sotul pe casa soacrei mele; eu si copilul avem vreun drept?

dupa logodna am inceput sa ne construim o casa (extindere si mansardare) pe casa lui soacramea. Intrebarea e ca eu si copilul avem vreun drept asupra casei daca proiectul a fost facut pe soacramea si pe sotul iar eu am contribuit cu bani.
Casa nu este inscrisa inca in cartea funciara ca nu e gata constructia.
Are rost sa mai bag bani in acea casa, voi avea vreun drept din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 20:01, 28 Ianuarie 2012
Dupa lege aveti un drept de creanta, infuctie de cat ati contribuit la acel imobil.:-/
Copilul este dintr-o alta relatie?:((
copilul este al nostru nu este dintr-o alta relatie

In cazul unui divort cu incredintarea copilului Dv. , puteti chiar solicita sa va fie atribuita locuinta cu obligatia platii unei sulte, sotului. Avand invedere probabil ca nu ati incheieat "contract prenuntial", toate bunurile mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune, chiar daca nu ati adus venituri salariale in casa aveti un drept de 33% din masa de partaj supusa partajului. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj jhoyn28i jhoyn28i am divortat si am zis gata vreau sa-mi iau viata cat mai repede de la capat departe singursi am decis sa bag partaj dar nu vreau sa cad la nici o ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj cu nabadai !!! vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Am divortat de 4 ani, si inca nu am facut partajul.Deoarece fosta sotie a ramas cu copilul, in casa, am convenit ca sa nu facem partajul, in eventualitatea ca ... (vezi toată discuția)