avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident-vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident-vatamare corporala

In urma cu o saptamana am provocat un accident de circulatie in urma caruia victima a suferit o fractura de femur stang si fractura incheietura mana dreapta.acesta sustine verbal ca nu are nici o pretentie.ce se intampla in cazul in care da o declaratie scrisa ca nu are nici o pretentie, dar zilele de ingrijiri medicale depasesc 60 de zile?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:11, 7 Noiembrie 2008
ralucagl a scris:

Buna ziua,

am suferit un accident de masina soldat cu vatamarea mea corporala. Mai exact, am o fractura cap peroneu si un retrolistezis vertebral. Mi-au fost date 30-35 de zile de ingrijiri medicale, inclusiv zile de fizioterapie.
Am vorbit cu firma de asigurari (ARDAF) a persoanei care m-a accidentat, pt ca am inteles ca RCA-ul sau va acoperi cheltuielile mele medicale, si nu mi-au fost date explicatii clare in privinta cheltuielilor pe care le acopera ei. As dori sa stiu daca asiguratorul imi va acoperi cheltuielile legate de fizioterapie, inclusiv transport si medicamente necesare in acea perioada, si daca da, cand se va efectua plata - in prealabil sau dupa ce au fost facute aceste cheltuieli.
Din moment, ce nu sunt salarizata, asiguratorul imi va plati o suma care sa compenseze faptul ca nu mam putut intretine in perioada de ingrijiri medicale?
Daca in urma unor investigatii din viitorul apropiat se va dovedi ca din accident au rezultat si alte probleme medicale pe care le voi adauga la cele constatate in certificatul medico-legal, asiguratorul ma va despagubi pentru cheltuielile aferente?

Mersi,
Raluca




Inaintea producerii accidentului ce erati? Pieton, conducator auto sau pasager in autovehicul.?
Probabil ati depus o plangere penala impotriva persoanei ce v-a accidentat. In procesul penal asiguratorul RCA va fi introdus in cauza.
Asiguratorul va plati cheltuielile efectuate de Dvs. pentru tratament, spitalizare, recuperare, alimentatie adecvata.
Cheltuielile trebuie justificate.
Se platesc si daune morale.
In cazul in care sunteti in ultimul an de studii sau calificare se acorda si o suma de bani egala cu salariul minim pe economie.
In general, despagubirea se plateste dupa terminarea procesului penal (inclusiv caile de atac). Numai atunci se cunoaste persoana vinovata de producerea accidentului.
Unele societati de asigurare acorda despagubirea inaintea finalizarii procesului penal. Personal nu cred ca societatea ARDAF va face acest gest de bunavointa. Dar incercarea moarte n-are.
In momentul incasarii despagubirii veti semna ca nu mai aveti pretentii de la societatea de asigurare.
Eventualele pretentii ulterioare trebuie sa le tratati cu persoana vinovata, eventual printr-un proces civil. Alt consum de timp, nervi si bani.
Va doresc insanatosire deplina si grabnica.

ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2008
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal David16 David16 Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta pt ca nimeni nu m-a lamurit pana acum. Am facut un accident care a fost incadrat la vatamare corporala din culpa, partea ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata societatea de asigurare? igna_florin igna_florin in urma unui accident intre doua masini prietenul meu a stat 3 luni in spital si a suferit mai multe operatii la membrele superioare si inferioare (avandu-le ... (vezi toată discuția)
Vatamare prin accident auto flamyyo flamyyo Am dat de un necaz Ma deplasam catre serviciu cu masina societatii ora 7:45 conditii ploaie Am ajuns din urma un camion de tonaj care avea ceva probleme cu ... (vezi toată discuția)