avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord vecini necesar pentru obtinere autorizatie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord vecini necesar pentru obtinere autorizatie de construire

Reprezint o societate care are in proprietate mai multe spatii comerciale la parterul unui bloc de locuinte cu patru etaje. Spatiile au geamuri mici de 0,5 m*1 m dispuse in partea de sus (geamuri mici pentru spatii tip depozite). Am obtinut un certificat de urbanism pentru marirea acestor gemulte, in sensul spargerii zidului de sub gemulete, marirea suprafetei vitrate si inlocuirea tamplariei metalice cu una din aluminiu/pvc. Proiectul se numeste “Amenajare fatada”. Am obtinut toate avizele mentionate in CU adica de la gaze, Romtelecom, mediu, sanatate, etc., am si expertiza tehnica (zidurile nu sunt de rezistenta ci sunt din caramida rosie si bca), dar nu am putut sa obtin acordul tuturor vecinilor direct afectati asa cum este specificat in CU.
Intrebari:
1. Ce inseamna vecini direct afectati? (mentionez ca stanga-dreapta nu este nimeni, doar vecinii de la etajele superioare, blocul este de P+4)(ce lege/articol reglementeaza acest aspect)
2. Exista vreo lege care ma obliga sa pun geamuri la tamplaria metalica in situatia in care acestea nu ar exista? Mentionez ca vreau sa sparg geamurile existente in momentul de fata pentru a permite gerului de afara sa inghete conductele de apa si canalizare care trec prin spatiile respective, in felul acesta sa-i constrang pe vecini sa-mi semneze tabelul cu acordul vecinilor.(ce lege/articol reglementeaza acest aspect?)
3. Care este valoarea amenzilor in situatia in care nu permit intrarea vecinilor sau autoritatilor statului (Primarie) sa intre in spatii sa rezolve diverse probleme aparute la vecini dar care au rezolvare prin spatiile societatii pe care o reprezint? (ce lege/articol reglementeaza acest aspect?)
4. Ce poate face politia daca eu constat ca mi-au fost sparte lacatele de la spatii si cineva a intrat in ele fara acordul meu? (precizez ca este posibil ca acesti vecini sa sparga lacatele spatiilor fara acordul meu pentru a intra in spatii sa-si rezolve diverse probleme care au rezolvare doar prin spatiile mele).
5. Poate Presedintele Asociatiei sa-mi semneze si stampileze acest tabel in numele locatarilor? Este suficient acest lucru pentru a putea depune actele la Primarie pentru obtinerea AC? (ce lege/articol reglementeaza acest aspect?)
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:34, 29 Ianuarie 2012
Dacă vă uitaţi pe C.U, veţi vedea că acest certificat nu vă dă dreptul de construire, este un document premergător autorizaţiei de construire. Dacă scrie în CU că este nevoie de acceptul vecinilor, atunci acesta trebuie luat. Preşedintele asociaţiei de proprietari, la care veţi face o cerere scrisă în acest sens, va face tabel semnat, cu vecinii respectivi. S-ar putea , unii să refuze, dar acest lucru , în cazul de faţă , ar însemna abuz de drept, care se pedepseşte(dacă aţi explica preşedintelui asociaţiei acest lucru , fin, subînţeles, astfel ca să fie convins şi el de necesitatea semnăturilor),,,,,,,,,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon etaj 1 cu termopan ... crisdima crisdima Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon etaj 1 cu termopan ? Buna ziua, Aveti idee daca este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. ... andreea04de andreea04de Buna ziua, Am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. Pe unul din peretii apartamentului am doua geamuri (existente in planul apartamentului), dar ... (vezi toată discuția)
Semnatura locatari pentru un spatiu comun de la parter! ALINA-MARIA ALINA-MARIA Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu 16 apartamente si 4 etaje,eu locuind la etajul 1 al acestui imobil .La parterul blocului meu exista un spatiu sub casa ... (vezi toată discuția)