avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Semnatura locatari pentru un spatiu comun de la parter!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Semnatura locatari pentru un spatiu comun de la parter!

Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil cu 16 apartamente si 4 etaje,eu locuind la etajul 1 al acestui imobil .La parterul blocului meu exista un spatiu sub casa scarii ingradit cu o usa metalica si cu 2 lacate puse abuziv de 2 vecini care il folosesc numai ei.Din care doar unul singur tine o bicicleta iar celalalt are depozitate diferite lucruri care nu-i mai sunt folositoare si le arunca acolo(apropo are 3 damigene cu vin care sunt in fierbere si emana un miros urit pe scara blocului de cind intri,un aragaz vechi si murdar,cauciucuri,rigips,sticle,borcane murdare,un raft plin cu te miri ce , etc ) In acel spatiu exista si gura de acces in subsol si coducta generala de gaze .Intre timp au aparut si o groaza de gandaci,musculite din cauza vinului.
Am cerut sa facem sedinta AG cu toti vecini pt a rezolva amiabil cu cei 2 concetateni .
Sedinta s-a tinut cu 3 persoane deoarece celelalte 13 persoane nu au binevoit sa coboare.Cind a coborit vecinul cu pricina a inminat d-nei presedinta un tabel cu 12 semnaturi (in loc de 16) precum ca el poate folosi acest spatiu comun in continuare cu acordul celor 12 pt a depozita aceste mizerii.
As dori sa stiu ce trebuie facut ca sa putem desfiinta si deratiza acest spatiu care este un focar de infectie pt noi cele 4 familii care dorim curatenie si un miros placut pe scara blocului.
Vreau sa mai intreb daca in situatia asta noi cele 4 familii care NU am semnat ca suntem de acord ca ei sa foloseasca spatiul acela comun ,administratia le va aproba depozitarea in continuare a lucrurilor nefolositoare din casa?
Ce masuri trebuiesc luate sau cum trebuie sa procedam pt a scapa de situatia asta complicata si urata.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:28, 18 Noiembrie 2016
Solicitati presedintei asociatiei de propr. hotararea adunarii generale prin care s-a inchiriat spatiul comun celor 2 proprietari.
Puteti sesiza si compartimentul relatii cu asoc de propr din cadrul primariei.
Tocmai ca NU s-a inchiriat spatiul comun nici unui proprietar.
Si daca poate sa depoziteze in continuare fara acordul si celorlalte 4 famili?
De aceea as dori sa stiu pasi cu care sa incep aceste demersuri?
Va multumesc
Semnaturile pentru folosirea spatiului nu au fost obtinute in adunare generala sau prin decizie a comitetului executiv.
Prin urmare spatiul este folosit ilegal.
Din acest motiv v-am indicat sa solicitati in scris presedintelui hotararea AG sau decizia CEx de utilizare a spatiului respectiv. In mod normal trebuie incheiat un contract de inchiriere, toti proprietarii au dreptul la o cota din spatiul comun.
Banuiesc ca presedintele este unul dintre semnatarii tabelului.
Puteti sesiza directia de sanatate publica pentru focarul de infectie si primaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu depozitare pe scara blocului - problema! lexanu lexanu Buna seara! Multumesc pentru faptul ca citit aceste randuri in primul rand. In al doilea rand doresc sa aduc in cunostinta dumneavoastra o problema foarte ... (vezi toată discuția)
Bloc de locuințe (ap de proprietari ) dar fără asociație de proprietari constituita juridic sau nu Proprietar2017 Proprietar2017 Am un apartament cu 2 camere la etajul 1 ,apartament situat intr un bloc care de la revoluția și pana azi nu a făcut și nu face parte din nici o ... (vezi toată discuția)
Spatiile comune de la bloc un_locatar un_locatar Salutare tuturor, Am si eu o problema ( mai \\"complexa\\" ) cu spatiile comune de la bloc si anume cu spatiul comun ce face trecerea de la ultimul nivel ... (vezi toată discuția)