avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru nedeszapezirea trotuarelor si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru nedeszapezirea trotuarelor si carosabilului

exista vreo lege care prevede aplicarea vreunei amenzi pentru nedeszapezirea trotuarelor si carosabilului? cui se aplica? celor de la primarie sau locatarilor respectivelor case sau blocuri? scuze daca am postat unde nu trebuia.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
alinarms, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:52, 29 Ianuarie 2012
exista o hotarare a Consiliului Local
În Bucuresti amenda este de 1000 de lei daca nu se dezapezeste trotoarul din fata imobilului in termen de 48 ore de la incetarea ninsorii.
Este vorba despre celebra HCL nr 22/29.03.2007
"Agentii economici care isi desfasoara activitatea,dar si asociatiile de proprietari,au obligatia de a curata zapada si gheata de pe trotoare,rigolel si parcarile de resedijnta din fata imobilelor pe care le detin sau administreaza,in maxim 24 de ore de la depunere"
HCL 22/2007 este o hotarare data de consiliul local sector 4 Bucuresti, nu pentru toata tara.
Fiecare sector si fiecare localitate care are un primar si un consiliu local, are cate o astfel de hotarare, care are fiecare alt numar, dar cu prevederi asemanatoare.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trotuarul: domeniu public sau nu? blackshaddow blackshaddow am si eu o intrebare si as dorii un mic ajutor in acest sens -trotuarul respectiv fasia de teren dintre gardul unei proprietati si bordura respectiv strada ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru afis in geamul masinii de vanzare auto dstascu dstascu Buna ziua, am primit un proces verbal prin posta, cu o amenda de 500 lei, conform hotararii Consiliului Local Sector 3 Bucuresti, conform articolului 4 din ... (vezi toată discuția)