bine v-am regasit!
As vrea si eu o parere autorizata pentru urmatorul caz: Fiul meu a devenit taticul unei fetite acum trei luni.S-a implicat timp de 2 luni efectiv in cresterea copilei impreuna cu mama . in apartamentul concubinei care este pe numele parintilor ei. Acum cei doi s-au despartit si concubina i-a interzis sa mai vada fetita motivand ca mama ei nu o mai lasa sa-l primeasca in apartamentul proprietatea parintilor.(fiul meu are mutatie de flotant acolo) IN aceasta situatie va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie facuti pentru ca fiul meu vrea sa se implice in cresterea si educarea copilului sau! O alta intrebare este daca el poate sa deschida actiune judecatoreasca pentru a obtine dreptul la vizita a copilului in orasul lui de domiciliu care este in acelas judet cu al concubinei.? Mentionez ca nu sant casatoriti dar copilul este pe numele fiului meu! va multumesc si numai bine!
Trebuie sa deschida actiune in instanta unde sa solicite dreptul de vizita al copilului. Vizita cel mai probabil, daca copilul este foarte mic, se va face la locatia unde se afla impreuna cu mama. Deasemenea trebuie sa solicite si exercitarea drepturilor parintesti in comun cu mama pentru a putea lua decizii in comun cu aceasta pentru binele copilului. Va sfatuiesc deasemenea sa consultati un avocat...
buna seara ,
sctiune in instanta legaturi pesonale cu minorul cu drept de vizita ,contactati un avocat care va rezolva problema ,pentru ca si fiul dvs sa poata participa la cresterea educarea si intretinerea fiicei .
bafta
multumesc mult pentru raspuns! As vrea sa aflu daca poate deschide actiunea in orasul lui de domiciliu sau este obligatoriu domiciliul concubinei ! I n functie de raspuns stie si din ce oras sa-si aleaga avpcatul! sanatate si numai bine !
Procesul pe care este obligat de situatie sa il deschida se va judeca la domiciliul mamei parate.
Daca deschide procesul aiurea se va judeca mult timp.
Are la dispozitie si o procedura de urgenta in afara de celalat proces.
Sa isi caute avocat in orasul de domiciliu al mamei.
Domiciliu minor
Dayira
Buna ziua,
In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta.
In luna mai ... (vezi toată discuția)