avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce consta \"indeplinirea formalitatilor de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce consta "indeplinirea formalitatilor de publicitate imobiliara" prevazute la art .25 alin.4 din legea 10/2001?

Va rog sa-mi explicati cum se procedeaza pentru indeplinirea acestor formalitati,unde sa ma adresez,cat dureaza si cam cat costa.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:44, 31 Ianuarie 2012
Adica intabularea dreptului de proprietate la cartea funciara in baza deciziei/dispozitie conform art.25 alin 4 din legea la care faceti referire. Pt aceasta va trebuie si documentatie cadastrala intocmita de un expert cadastral.
prin aplicarea legii 10/2001 un imobil va trece din propietatea unei primarii in propietatea celui care a cerut restituirea.Presupun ca imobilul avea deja facuta o documentatie cadastrala pe timpul cat era in propietatea statului.Legea cere ca dupa restituire imobilului sa i se faca o noua documentatie cadastrala?Cea veche,de pe vremea cand era in propietatea statului nu mai e valabila?
Daca imobilul ate intocmit documentati cadastral si este in intabulat in cartea funciara prin dispozitia/ decizia conform legii vi se va intabula dvs dreptul de proprietate.
Pentru a întabula dreptul d-voastră în C.F , vă trebuie o cerere tip(de la biroul de cadastru), dispoziţia emisă de primărie şi dovada achitării tarifului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)
Teren...in cartea funciara !? gigelas gigelas Buna seara, Un teren,care este cuprins intr-un titlu de proprietate,este trecut in cartea funciara din oficiu ? Inseamna ca are cadastru facut ? Impozitele ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru intabularea unui teren AndreeaPaula AndreeaPaula Am cumparat un teren pentru constructie, propietarul nu este intabulat in teren,iar eu vreau sa ma intabulez.Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a ... (vezi toată discuția)