Cate zile de concediu medical poate acorda medicul de familie intr-un an calendaristic,spun asta pentru ca am mai beneficiat in iunie 2011 de 10 zile de medical,iar acum am o entorsa iar medicul de la urgente mi-a recomandat un repaus de cateva zile fara a solicita piciorul si imi este imposibil sa ma deplasez la serviciu pentru ca este f.umflat si chiar nu pot calca ?!
ContSters136493
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cf. Norme60/32/2006:
ART. 25
(1) Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, în una sau mai multe etape
(3) Durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporară de muncă nu poate depăşi 30 de zile calendaristice în ultimul [/b]an, socotite de la prima zi de îmbolnăvire, indiferent de cauza acesteia. După totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de către medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, cu încadrarea în duratele maxime prevăzute de lege.
#B
Deci,de la medicul de familie mai puteti beneficia pana in iunie anul viitor de inca max.20 de zile de cm.
Concediu medical
LORINUCA
cine trebuie sa-i prelungeasxa mamei mele concediu medical dat de spital ,in urma operatiei la ochi?a primit 6 zile din spital si medicul de familie a zis ca ... (vezi toată discuția)